Andelsbevægelsen hyldes med storslået musical

Det hele begyndte med Thisted Arbejderforening, der blev etableret for 150 år siden. Det er værd at markere. Og det er netop, hvad Thy Sangskole har tænkt sig at gøre, når de på torsdag afholder kæmpekoncert i det lokale musikteater.

200 elever fra Thisted Kommunes 4. klasser har deltaget i workshops med professionelle musikere, og nu er de klar til de skrå brædder – sammen med Thisted Kirkes Drenge- & Mandskor, Thy Sangskoles Pigekor samt musicalband og solister. Det hele under kyndig ledelse af kapelmester Mikkel Gomard.

Fra brugsforening til solmisation
Koncerten præsenterer fire forskellige sangtekniske og historiske genrer, og eleverne har benyttet såkaldt solmisation, et pædagogisk indlæringsredskab, som grundlæggende me- tode i deres arbejde med musicalnumrene.

I de forudgående workshops har eleverne arbejdet med de sangtekniske genrer, der ind- går i koncerten: klassisk, jazz, folkemusik og pop. Ligesom de er blevet introduceret til den historiske periode af museumspædagogen ved Thisted
Museum.

Ifølge Kirsten Ringgaard, leder af Thy Sangskole, handler det om: ”at børnenes kunstneriske niveau lø es via den professionelle ledelse og samspillet med orkesteret og de øvede pige- og drengesangere. Desuden giver det børnene en musikalsk oplevelse af en ganske anden kali- ber end den lokale skolekoncert. Det rykker i børns begreb om musik, og endnu mere i deres indlevelse og oplevelse af egen mulig rolle i sanglige og musikalske fællesskaber.”

Fordelagtigere indkjøb af livsfornødenheder
Danmarks første brugsforening blev oprettet i 1866 – i Thisted. Det blev starten på andels- bevægelsen, som forandrede det danske samfund. Et pionerkoncept, der kan betegnes som Danmarks væsentligste bidrag til verdenshistorien. Det begyndte med rugbrød, og på torsdag serveres der i den grad højtbelagte skiver – i hvert fald i overført betydning.

Projektet er udviklet i samarbejde med kapelmester Mikkel Gomard, der har udarbejdet 13 vokalarrangementer over kendte sange i de forskellige genrer. Disse er målrettet børnenes oplevelse af at være bærende element i flerstemmig korsang.

FAKTA:
Sted: Thisted Musikteater, Håndværker Torv 1, 7700 Thisted.
Tidspunkt: Torsdag den 19. maj 2016 kl. 14 og 16.
Pris: 50 kr. (børn under 12 år er gratis).

Forfatter

Related posts

Top