Alternativet går til valg for et bæredygtigt Thy og Hannæs

Social, økonomisk og grøn bæredygtighed er overskriften for Alternativets valgprogram forud for kommunalvalget i Thisted Kommune. Øget bosætning, kommunen tilbage i klima-førertrøjen, stop for skolelukninger, og økologi i kommunale køkkener er blandt de 20 politiske forslag, Alternativet går til valg på.

 Alternativets lokalkreds i Thy afleverer i dag kl. 10.00 sin kandidatliste på Rådhuset i Thisted. Borgerne i Thy og Hannæs vil derfor kunne finde partiets fire kandidater på stemmesedlen til kommunalvalget den 21. november.

Program med 20 punkter klar til valget
Samtidig lancerer partiet sit valgprogram ’Bæredygtigt Thy & Hannæs – socialt, økonomisk, grønt’ med en grøn vision for kommunen og 20 konkrete politiske forslag fordelt i fire pakker: Grønnere Thy & Hannæs, Innovativt Thy & Hannæs, Thy & Hannæs – rart at være, Fortællende Thy & Hannæs.

Forslagene omfatter bl.a. at Thisted Kommune arbejder for at blive klima+ kommune i klimasamarbejdet med Danmarks Naturfredningsforening, at 60 procent af maden i kommunale køkkener er økologisk i 2021, at fremtidige vindmølleprojekter skal komme lokale til gode, og at Thisted Kommune som organisation udvikler sin kommunikation og interaktion med borgerne og omverden.

– Vi har en vision om et Thy og Hannæs, der er bæredygtigt målt på tre bundlinjer. Den sociale, den økonomiske og den grønne bundlinje. Derfor sigter vores politik efter, at vi bliver flere borgere, at vi bliver en grønnere kommune og at vi bliver en mere kommunikerende og samskabende kommune, siger Joachim Plaetner Kjeldsen, Sennels, der er Alternativets spidskandidat til valget i Thisted Kommune.

– Vi vil arbejde for et Thy og Hannæs, der tager klimaførertrøjen på igen og går innovativt ind i skabelsen af endnu bedre løsninger for en bæredygtig fremtid. Grøn omstilling er drivkraft for innovation, jobskabelse og dermed også bosætning, og vi mener at området her har alle forudsætninger for at lægge sig forrest i det grønne felt, siger han videre.

Foto : Jens Kristian Kjærgaard

Fire kandidater
Alternativet stiller med fire kandidater til kommunalvalget i Thisted Kommune:

Joachim Plaetner Kjeldsen, Sennels, videojournalist og pressemedarbejder.
Jens Ole Hald, Thisted, ingeniør, IT’er.
Gustav Sieg Sørensen, Hørdum, pensioneret lærer, landmand og teknisk tegner.
Flemming Nielsen, Thisted, pensioneret lærer og audiologopæd.

 Hele valgprogrammet kan ses her og på Alternativet Thy-Mors’ facebookside.

Forfatter

Related posts

Top