Alle skoler besøger Luther på Mors

Samtlige folke- og friskoler på Mors deltager i Luther på Mors, som foregår fredag den 22. september 2017 kl. 9-19 på vejen mellem Dueholm kloster og Kirketorvet i Nykøbing Mors.

På dagen kan man opleve 17 forskellige aktiviteter, værksteder og koncerter, som på meget forskellige måder belyser reformationen. Fortælling, sang, mad, lege, gøgl og såmænd også perleplader bliver anvendt i forsøget på at give børn, unge, voksne og ældre viden og forståelse for reformationen.

På den første halvdel af dagen har skoleklasser kunnet reservere plads til de mange værksteder og koncerter, og det har klasser fra alle øens skoler benyttet sig af. Det bliver godt 65 klasser med mere end 1400 elever. Hver aktivitet varer en halv time, så man kan nå at få meget at vide og opleve meget, når Luthers verden gæster Mors.

På Kirketorvet vil elever fra øens skoler spille, synge, danse og lave teater i løbet af dagen. Indimellem vil Primrose spille musik inspireret af renæssancen. I riddersalen på Dueholm museum, som oprindeligt var et johanniterkloster, vil erfarne fortællere give deres bud på reformationens betydning. På Lilletorv kan man øve sig i at skrive med fjer og blæk og lave sig et afladsbrev. Trykkerimuseet fra Viborg kommer med en lille maskine, hvor man selv kan prøve trykkekunstens magi. Og bliver man sulten, serveres der middelaldersuppe på Mejeripladsen bag museet.

Det er en arbejdsgruppe af frivillige og ansatte i Morsø provsti, som koordinerer temadagen, som har bidragydere fra både skoler, kirker, foreninger, virksomheder og kulturinstitutioner. Og selvfølgelig en lang række frivillige.

Læs på hjemmesiden www.lutherpaamors, hvor det hele foregår, eller følg aktiviteterne på Facebook.

Luther på Mors er indrammet af musik og sang: Dagen begynder med tre morgensangsarrangementer under ledelse af organist Conny Cold Laursen i Nykøbing kirke kl. hhv. 9, 9.30 og 10, hvor alle er hjerteligt velkomne til at være med. Gratis adgang er der også til afslutningskoncerten Reformationen rocker med Eskild Dohn kl. 19.00 i Nykøbing kirke.

Forfatter

Related posts

Top