Alle kan deltage i årets Halloween parade

Når årets nye halloween parade åbner for uhyggen i efterårsferien har alle mulighed for at deltage i paraden, så længe man er udklædt. Paraden går i gang fra Rådhustorvet kl. 17 onsdag d. 14. oktober og man behøver ikke tilmelding. Det er Limfjordsteatret, som står i spidsen for at koordinere og festliggøre optoget, der blandt andet vil bevæge sig igennem Nykøbings gågade. Temaet for halloween paraden er mareridt.

Man vil også kunne komme i selskab med skuespilere fra Højriis Slot, samt Hugo og Rita fra Jesperhus. Derudover er alle – både store og små – med smag for et godt gys og grin velkomne til at kigge på, og bakke op om de udklædte på ruten.
Halloween fejres i flot stil på Mors

– Besøgende kan blandt andet glæde sig til at opleve professionelle skuespillere i gadebilledet, at personalet er udklædt og byen er udsmykket, fortæller Ellen Philipsen Dahl, som er formand for Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget i Morsø Kommune, der er med til at støtte op om projektet.

Halloween Nyk Gågade

Et væld af aktører og aktiviteter
Det er HG’erne fra Handelsskolen, som står for spændingen i Horror House, uhyggelige dekorationsøer, og udvikling af skattejagt via QR koder i gågaden.

Der vil blive skåret græskar i aktivitetsteltet på Kirketorvet, hvor man også kan komme med sit eget pragteksemplar af et græskar i konkurrencen om at dyrke det største græskar. Der er lagt op til særlig uhygge for de modige på Højriis Slot og en mildere spøgelsestur for de mindste i Jesperhus.

Samtidig supplerer Morsø Folkebibliotek, Støberimuseet og Bio Mors med oplevelser, som har et uhyggeligt præg – eksempelvis har Bio Mors en gyser på plakaten, og en mindre uhyggelig film for de mindste. Bøger & Papir afholder desuden højt læsning for de mindre børn. Nykøbings gågade vil også være et flot skue. Skolebørn har udskåret en del af de 600 græskar, som bruges og børnehavebørn har malet en masse syltetøjsglas, som vil lyse op i mørket. Retter man blikket mod himlen i gågaden vil man se pyntede paraplyer, som 10’eren Mors har hjulpet med at gøre i stand.

Halloween 3

Shopping mens mørket falder
Der vil være mulighed for aften-shopping i Nykøbing frem til kl. 19 onsdag, torsdag og fredag i uge 42. Her kan man vinde flotte præmier ved at stemme på bedst udklædte personale.

– Sidste år var der også mange flotte udklædte personale i butikkerne, så der er ekstra god grund til at tage et smut forbi gågaden. Og så er jeg bare dybt imponeret over den opbakning, som jeg har mødt fra hele Mors. Det gør mig stolt, fortæller Anna Kathrine Kirk, som er del af koordinationsgruppen og medlem af Handelsstandsforeningen.

Halloween på Højriis Slot

Mordgåden på Højriis Slot som inspiration
Inspirationen til Halloween på Mors udspringer oprindeligt fra Højriis Slot, som i en årrække har gode erfaringer med deres unikke mordgåde.

Herudover har Jesperhus også haft gode oplevelser med gys for de små i efterårsferien. I kombinationen med Limfjordsteatrets kreative evner og mange frivillige aktørers hjælp forventer koordinationsgruppen bag, at årets event også bliver en stor succes.

Koordinationsgruppen består af Handelsstandsforeningen, Højriis Slot, Turistbureauet og Morsø Kommune. Herudover er der tæt samarbejde med blandt andet Limfjordsteatret, Handelsgymnasiet, Produktionsskolen, Jesperhus Feriepark, Morsø Folkebibliotek, Morsø Kompetencecenter, Grøn Mors, Støberimuseet, Mollerup Mølle, HAMA Perler, Thy-Mors Energi samt flere skoler og børnehaver.

Programmet bliver løbende opdateret på www.halloweenmors.dk

Forfatter

Related posts

Top