– Alle der går på arbejde bør testes hver uge

Alle, der møder fysisk på arbejde og som omgås andre, bør lade sig teste en gang om ugen – også selv om man ikke har symptomer.

Sådan lød opfordringen onsdag aften fra justitsminister Nick Hækkerup (S) på et pressemøde.

Nick Hækkerup peger på, at testkapaciteten ikke længere bliver udnyttet fuldt ud, fordi mange arbejder hjemme. Hvis flere bliver testet kan det hjælpe til at opspore den mere smitsomme britiske mutation, B117, lyder det.

Den har den seneste tid bredt sig i Danmark. Til og med onsdag var der fundet 208 tilfælde af mutationen ved stikprøver. For 4 dage siden lød det samlede antal på 134 fundne prøver med B117.

I den sidste uge af 2020 blev den britiske mutation fundet i 2,4 procent af de positive coronaprøver. Det tal er steget til 3,6 procent i den første uge af det nye år.

Onsdag kom der svar fra omkring 83.000 coronaprøver, men der er kapacitet til at teste over 110.000 om dagen i de offentlige testcentre.

Hos private udbydere er der kapacitet til at teste 100.000 om dagen med lyntest, men heller ikke her bliver kapaciteten brugt. Tirsdag blev blot godt 15.000 testet med en lyntest.

/ritzau/

Foto: Line Bloch Klostergaard

Forfatter

Related posts

Top