Alive vinder Den Nordjyske Kulturpris 2017

Et af Thys kulturelle fyrtårne, Alive Festival, fik torsdag aften Den Nordjyske Kulturpris 2017 på 100.000 kroner. Det skriver Nordjyske.

– I 2014 blev det ved nomineringen. “Lad dem nu lige vise deres værd,” mente dommerne. Måske fordi projektet kunne forekomme umuligt eller for anderledes eller for langt ude. Prismodtageren har siden da vokset sig større, og har vist sit værd, sin overlevelseskraft og bevaret nybegynderens forfriskende tro på det umulige, sagde formanden for Aalborg Stiftstidendes Fond, Jørgen Kjær Jacobsen ved overrækkelsen på Hjørring Teater.

I år har de kunnet ansætte festivalens iværksætter og formand, Mads Dahl, i en fuldtidsstilling, og de arbejder lige nu på at strikke et langtidsholdbart koncept sammen, der kan sikre festivalens overlevelse samt ansættelser. Prisen på 100.000 kr. giver ifølge formand Mads Dahl en fordobling af festivalens egenkapital.

Borgmester Lene Kjelgaard Jensen (K) lykønsker Alive med prisen:

– Hvor er det glædeligt og velfortjent at arrangørerne af Alive-festivalen har modtaget årets nordjyske kulturpris – Tillykke til de dygtige unge mennesker, for en fin anerkendelse og tak fordi de dermed endnu engang har bidraget med en positiv historie for kommunen. siger Lene Kjelgaard Jensen.

Hør mere i radionyhederne fredag morgen på Radio Limfjord og Limfjord PLUS.

Læs også:

Alive druknede i regn men spiller videre i 2018

 

Forfatter

Related posts

Top