Alive starter talentakademi for unge koncert-­ og eventarrangører

Unge i Nordvestjylland der brænder for at lave koncert­ og kulturevents, får nu en unik mulighed for at få ny viden og rådgivning som arrangør og projektleder, og få praktisk erfaring med afvikling og planlægning af større arrangementer.

Alive Festivalen åbner nemlig et nyt Talentakademi, der kan blive første skridt til en professionel karriere i event- og koncertbranchen.

– Alive Talentakademi består af to elementer. Det ene er workshops med undervisning af fagfolk fra koncert­ og festivalbranchen og oplæg fra andre kulturelle projektledere. Deltagerne præsenteres for nogle af de basisværktøjer og viden indenfor eventproduktion, PR/markedsføring, projektledelse, musikbooking, økonomi, fundraising m.m., fortæller Dahl Dahl, daglig leder af Alive Festivalen.

Foto: Richo Lund Hald Photography // Louise Koustrup // Steffen Kloster Poulsen

Foto: Richo Lund Hald Photography // Louise Koustrup // Steffen Kloster Poulsen

Men det bliver ikke kun teoretiske det hele.

– Det andet element, er praktisk erfaring med afvikling og planlægning af to større kulturevents med professionel hjælp og rådgivning undervejs. Her vil deltagerne få mulighed for at blive hjulpet på vej med spørgsmål og sparring på de udfordringer og idéer, de får i forbindelse med de to events som er Easter at the West Coast #2 i Thisted Musikteater i påsken samt Alive Festival den 11.-­13. august, fortæller Mads Dahl.

Forløbet vil undervejs blive tilpasset deltagernes ønsker og behov i forhold til de udfordringer de møder og erfaringer de gør sig, så deltagerne efterfølgende står bedst muligt rustet til egne projekter.

Alive Talentakademi er støttet af Kulturaftale Nordjylland.

Alive Festival mechandise

FAKTA:
Ansøgning
Interesserede unge over 16 år kan søge om en plads på talentakademiet, ved at sende en ansøgning på maks en halv side til a kademi@alivefestival.dk senest d. 26. februar. I ansøgningen fortæller man om sin motivation for at være med og om evt. erfaring med at arrangere koncerter eller andre kulturelle arrangementer. Erfaring med området er en fordel, men ikke et krav.

Det er gratis at deltage i akademiforløbet, men det forventes at alle deltager ved samtlige workshops og afviklinger, ved mindre andet er aftalt i god tid. Alle der følger hele forløbet vil få udleveret et bevis for deltagelsen ved afslutningsworkshoppen. Der vil blive optaget cirka 20 deltagere.

Tidsplan og program
26. februar: Ansøgningsfrist.
1. marts: Svar om man er optaget.
16. marts: Første workshop (fra kl. 16­22 i Thisted): Introduktion, eventproduktion, afvikling, PR/markedsføring, praktisk case: påske­event. Derudover sparring på evt. egne arrangementer, spørgsmål og diskussion af indhold i næste workshop.
26. marts: Første afvikling (fra kl. 12): Deltagerne hjælper ved afvikling af Easter at the West Coast #2 i Thisted Musikteater og får sparring undervejs. Deltagerne bliver inddelt i små hold der hver får et ansvarsområde. Alive Festivals crew hjælper og vejleder under hele afviklingen.
27. marts: Opfølgning og evaluering af afviklingen (kl. 15­16).
27. april: Anden workshop: Introduktion til afslutningsprojekt, idé­ og konceptudvikling. Øvrige temaer: Projektledelse, musikbooking, økonomi, fundraising og partnerskaber.
Maj/juni: Løbende vejledning i forbindelse med afslutningsprojekt og evt. egne projekter. August: Afvikling af andet større event: “afslutningsprojekt”.
Derudover mulighed for lærerige ekstraopgaver før og under Alive Festival 11.­13. august.
September: Evaluerings­ og afslutningsworkshop. Opsummering af vigtigste viden og erfaring.

Foto: Richo Lund Hald Photography // Louise Koustrup // Steffen Kloster Poulsen

Forfatter

Related posts

Top