Alive klar med flere navne – bl.a. Simon Kvamms nye projekt: Hugorm

Alive Festival i Thisted har torsdag formiddag offentliggjort yderligere 5 navne på plakaten.

Heriblandt Hugorm, som er et nyt projekt fra Simon Kvamm, som de fleste kender fra bandet Nephew, og som indtil for nyligt var bosiddende i Klitmøller. Det bliver første gang Simon Kvamm er på scenen til Alive, og han glæder sig.

– Der er flere grunde til, at vi glæder os voldsomt til at spille på Alive med Hugorm. Dels er bandet etableret i Thy, hvis vildskab og åbne vidder ligger som DNA i musikken. Og dels har vi selv gået rundt på Alives festivalplads og set decideret huskbare koncerter, mens vi har drukket os ned i limfjordsporter på fad, siger Simon Kvamm.

Skråt-op-finger til konventionerne
Simon Kvamms nyeste projekt er en skråt-op-finger til konventionerne. Sammen med de to andre tilflyttere Morten Gorm og Árni Bergmann Jóhannson har Kvamm fundet plads til at rase ud, rense ud og ikke mindst spasse ud.

Ifølge bandet selv er Hugorm “lyden af en knallert 45, der møder en kamel på stranden ved Vesterhavet: koldfrontskeyboards, blæsende bastante beats, den rockede rastløshed og så naturligvis det maleriske melodiøse.

Hele verden mødes i Thy
Kunstnerne på Alive har også rødder, der strækker sig meget længere end til Klitmøller. På sommerens festival kommer der bands fra Sydafrika og Alaska.

Den Sydafrikanske gruppe Bantu Continua Uhuru Consciousness – bedre kendt som BCUC – bevæger publikum både fysisk og følelsesmæssigt med en eksplosion af lidenskab, funk og rytmer. Musikken er en blanding af funk, soul og elementer af negro spirituals – sangtraditionen der udsprang af religiøse sange blandt slaverne i de amerikanske sydstater.

Fra Alaska får Alive Festival besøg af Quinn Christopherson. En unik kunstner, der synger fra et følelsesmæssigt stærkt perspektiv som transkønnet mand med rødder i Alaskas oprindelige folkestammer, Iñupiat og Athabaskan.

Quinn gjorde sig sidste år bemærket ved at vinde en videokonkurrence via den amerikanske radiostation NPR’s anerkendte platform Tiny Desk Concerts. I en pulje på over 6000 deltagere var det hans hudløst ærlige og samtidig helt enkle, guitarbårne optræden med nummeret “Erase Me”, der rørte dommerne stærkest.

Deruodver er kometen Calby, den aarhusianske jazztrio, Athletic Progression, Bette – Danmarks nye R’n’B-darling, og DJ-duoen Kenton Slash Demon også at finde blandt de nye navne.

Alive Festival offentliggjorde i december Jada, Efterklang og Blaue Blume.

Pressefoto

LÆS OGSÅ:

Alive Festival offentliggør de første tre navne

 

Forfatter

Related posts

Top