Alive Festival vinder årets Kulturpris

Danmarks mest levende festival fik Thisted Kommunes Kulturprisen 2014.

Gruppen bag Alive Festivalen har formået at sætte Thy på de unges musikalske danmarkskort ved en vedholdende indsats. Det er en af årsagerne til, at gruppen bag Alive Festivalen har modtaget Thisted Kommunes Kulturpris 2014.

Alive Festivalen løb af stablen første gang i 2009, og dengang som nu er festivalen præget af arrangørernes idealisme, tro på at det lykkes og en musikalsk nysgerrighed, der giver blandt andet lokale bands en scene at optræde på.

– Alive Festival har formået at markere sig som en tonegivende stærk musikfestival. Gruppen bag festivalen har bidraget til at gøre Thy attraktiv ved at fremme og synliggøre kulturelle aktiviteter i Thisted Kommune. Alive Festivalen har udvist kulturelt mod og nytænkning, og dermed er de med til at tegne fremtiden for Thy, siger Niels Jørgen Pedersen, formand for Erhvervs-, Arbejdsmarkeds- og Kulturudvalget.

Thisted Kommunes Kulturpris bliver uddelt til kulturelle ildsjæle, der har ydet en fremragende amatør- eller professionel indsats inden for billedkunst, drama, musik eller andet kunstnerisk område, og som samtidig tager initiativer, igangsætter og inspirerer på det kulturelle område.

Musikken er god, øllene billige og campen gratis
Med sloganet ”Danmarks mest levende festival” markerer Alive Festivalen sig på, at musikken er god, øllene billige og campen gratis.

Festivalen løber af stablen hvert år i august. Som festivalgæst kan man opleve tidens toner, blive blæst bagover af nye og skæve indtryk, se den smukkeste og mest brutale natur i kongeriget, og måske finde sit livs kærlighed over en lokal bryg.

Med Alive Festivalens musikprogram kan man opleve lidt over 20 forskellige navne, som spænder fra det bedste på den danske musikscene til eksotiske navne fra det store udland.

Festivalen er stærk lokalt funderet med en stor gruppe frivillige, som har formået at skabe landsdækkende interesse for den intime og gode stemning og med det musikalske program.

Kulturprisen er Thisted Kommunes påskønnelse af de kulturelle ildsjæle, og den bliver uddelt hvert år i samarbejde mellem Kulturelt Samråd og Thisted Kommune.

Forfatter

Related posts

Top