Alive Festival samarbejder med Statens Museum for Kunst

Det er en stor integreret del af Alive Festivals dna at kunne tilbyde gæsterne et mangefacetteret festivalprogram, der byder på et bredt udsnit af kulinariske, musikalske og kunstneriske oplevelser.

Derfor er folkene bag ekstremt stolte af, endelig at kunne løfte sløret for at man har indgået et samarbejde med Statens Museum for Kunst (SMK).

– Vi er virkelig stolte af dette samarbejde og det passer rigtig godt ind i vores strategi om, at vi gerne vil præsentere mere kunst end vi har gjort tidligere. At det er Statens Museum for Kunst, som
for os er en af de absolut dygtigste inden for kunstformidling i Danmark, er jo bare helt fantastisk, siger Christian Søndergaard Nielsen fra Alive Festival-ledelsen.

Som en del af dagsprogrammet vil gæsterne få mulighed for at opleve et unikt, performativt møde med Thys natur iscenesat af kunstneren Nana Francisca Schottländer.

Den 17. august går turen til Doverodde Købmandsgård, der skal blive en filial af SMK i Thy. På ruten vil gæsterne opleve Schottländers performance inden der bydes på langbordsfrokost fra Agger
Darling og besøg hos de nye, spændende tilflyttere.

Statens Museum for Kunst har inviteret Schottländer til at lave en stedspecifik rumlig installation under navnet Landskabninger som præsenteres i gårdens pakhus og silo. Via videoværker og fotografi medierer Nana Francisca Schottländer en kropslig undersøgelse af mødet med Thys jord, vind, vand og den gensidige udveksling mellem menneske og landskab, som har præget og formet begge gennem årtusinder.

Udover besøget i Doverodde vil SMK også være at finde på festivalpladsen, hvor installationskunst i år vil pryde området.

Eventet er for 75 personer. Billetprisen for frokost leveret af Agger Darling, bustur frem og tilbage, performance og adgang til Landskabninger koster 200 kr.

Forfatter

Related posts

Top