Alive Festival offentliggør de første tre navne

Alive Festival har netop løftet det første slør for hvem der kommer og spiller på festivalen næste år.

Alive Festival lægger fra land tidligere end nogensinde før med tre højaktuelle hovednavne fra øverste hylde af den danske musikscene. Fælles for alle tre navne er, at de indtager prominente pladser på anmeldernes årslister over bedste albums i 2019.

Det prisvindende R’n’B-stjerneskud Jada er kendt fra både DR3-dokumentar og massiv radiotid. Jada gøres selskab af de internationalt anerkendte indie-legender Efterklang, der besøger festivalen for første gang. Det tredje navn er artpop-gruppen Blaue Blume.

– Samtidig markerer den tidlige offentliggørelse en ny æra for festivalen, der efter elleve år i midten af august flytter ind i sommerferien og i 2020 finder sted allerede 30. juli til 1. august, oplyser festivalens nye kommunikationsansvarlige, Esben Halkier.

Jada – nykronet dronning af dansk R’n’B vender tilbage til Thy

Foto: Petra Kleis

”Jada er et godt bud på at blive Danmarks næste verdensstjerne.” Sådan har bedømmelsen lydt fra flere anmeldere, siden hun startede sit musikalske eventyr i 2017.

Jada har på rekordtid sunget sig ind i hjerterne på danskerne. I sommers udsendte hun sit debutalbum I Cry a Lot til store roser i det danske anmelderkorps. Senest har Jada rørt og bevæget seerne på DR3 med den gribende dokumentar Jada – lillebitte kæmpestor.

Sangerinden har haft et forrygende 2019 og vundet priser til både P3 Guld, Steppeulven, Carl Prisen, DMA og ikke mindst Kronprinseparrets Stjernedryspris.

Da hun det år spillede på Alive Festival, var det som et helt friskt knopskud på den danske musikscene. Nu, blot tre år senere, vender Jada tilbage som hovednavn med sit stort anlagte liveshow for at sprede stjernestøv over Christiansgave.

Efterklang – unikt orkester med international succes krydser det akustiske med det digitale

Foto: Rasmus Weng Karlsen

Efter mange års forsøg er det nu endelig lykkedes! Et af Danmarks mest internationalt anerkendte orkestre besøger Thy for første gang med deres nye, anmelderroste album “Altid Sammen” i bagagen.

Efterklang har med deres evne til at genopfinde sig selv formået at sammensmelte en særegen elektronisk lyd med akustiske genrer som opera og barok orkestermusik. I 2012 udkom deres succesfulde album “Piramida”, der udsprang af en rejse fra spøgelsesbyen Pyramiden på Svalbard til operahuset i Sydney. Efter syv års pause er bandet nu vendt tilbage med deres mest rørende og ærlige musik til dato – for første gang på dansk.

Med et nyt sprog, ny energi, knap tyve års erfaring og turneer i Europa og Amerika bag sig er det et veloplagt band, der indtager hovedscenen i Skoven. Efterklang opfylder til fulde Alive Festivals ambitioner om at præsentere gæsterne for nytænkende og grænsesøgende musik fra øverste hylde.

Blaue Blume – drømmende artpop maler sollys frem af tungsind

Pressefoto

Tredje gang er lykkens gang for en af landets allerflotteste stemmer, når Blaue Blume på smukkeste vis gør comeback på Alive Festival efter to uheldige aflysninger.

Musikken er på samme tid intim, højtravende og poetisk, og den nye plade “Bell of Wool” er en smuk rejse ind i den indre kamp på kanten af et sammenbrud. Blaue Blume har efter den massive succes med debutalbummet “Syzygy” været igennem en hård periode. Forsanger Jonas Schmidt måtte på baggrund af hårtab og angstanfald se sig ramt af en depression, der tvang ufrivilligt bandet på pause sidste år. Men ud af mørket er der kommet et bundærligt og dybt personligt mesterværk, som Jyllands Posten har kåret som årets danske udgivelse.

Musikmagasinet Soundvenue har også bandet på deres liste over bedste danske udgivelser og beskriver dem i flotte vendinger:

“på et ulmende landskab af elektroniske effekter og sofistikeret brug af trommer-bas-guitar-konstellationer står Jonas Smiths vokal og lyser stærkt gennem hele albummet. Stemmen er – hvis muligt – endnu bedre, mere særpræget og medrivende end på Blaue Blumes tidligere udgivelser. Bandet virker ganske enkelt til at være i topform.

Foto: Richo Lund Hald

Forfatter

Related posts

Top