Alive Festival klar med 4 nye navne

Alive Festival har i dag tilføjet fire nye navne til programmet, og de byder på alt fra eksklusive koncerter med lokale helte til unge stjerneskud, popikoner og vaskeægte Alive-stjerner.

Sommerens musikprogram til Alive Festival tæller allerede syv solide navne – heriblandt interessante kunstnere som Peter Sommer, Laid Back og When Saints Go Machine.

I dag bliver puljen udvidet med endnu fire stærke navne. Aktuelle bands som The Asteroids Galaxy Tour og Barselona er nemlig blev præsenteret tidligere i dag. Derudover byder offentliggørelserne på kræs til de alive’ske stamgæster. Festivalen får nemlig også besøg af de to Alive-hjertebørn The Entrepreneurs og Skammens Vogn.

Hjertebørn og gode venner
I 2015 væltede de lokale helte fra The Entrepreneurs Alive Festival med det, der af anmeldere er blevet kaldt den bedste koncert i festivalens historie – i år forsøger de at gentage succesen, når de helt eksklusivt spiller deres eneste danske sommerkoncert på Alive. Legendariske Alive-koncerter er Skammens Vogn også garant for – senest sidste år, hvor deres koncert udviklede sig til euforisk fællessang publikum og band imellem.

Således er Skammens Vogn altså at finde på Alive Festivals plakat for andet år i træk. Egentlig et brud på festivalens principper, men formand og booker Mads Dahl har en god forklaring: “Skammens Vogn er Alive Festivals absolutte yndlingsband, og man kan ikke holde 10-års fødselsdag uden at invitere sine bedste venner. Med ny plade på vej, var der slet ingen vej udenom Skammens Vogn for os i år.”

The Entrepreneurs
De senere år er det gået stærkt for de lokale drenge fra The Entrepreneurs, som i 2016 udgav den anmelderroste EP “Tony Rominger” og desuden flittigt har frekventeret scener på både Roskilde Festival og SPOT Festival. The Entrepreneurs formår at pakke yndefulde kærlighedsmelodier ind i øresønderrivende støjpassager. “Noise and romance” kalder de selv deres udtryk, der er drevet af forsanger Mathias Bertelsens unikke vokal – stærkt flankeret af trommeslager Jonas Wetterslev og bassist Anders Hvass’ insisterende fremdrift. Debutpladen er under opsejling, så det bliver med en masse nye numre i baghånden, at The Entrepreneurs indtager hovedscenen i Skoven til et vaskeægte rockshow.

The Asteroids Galaxy Tour
Den danske hitmaskine, The Asteroids Galaxy Tour, der har turneret verden rundt, brygger på nyt materiale. Selvom det er 4 år siden duoen udgav deres seneste plade, står deres sange stadig knivskarpt. Indtil videre har de udgivet den fængende single “Surrender”, og der er meget mere på vej. Bandets skæve lyd skaber den perfekte kant til deres ellers uimodståeligt fængende sange, der rammer dig som et trip i en fjern galakse. De musikalske elementer består af alt fra disco til soul og psykedelisk popmusik. Først og fremmest har bandet med Mette Lindbergs legende vokal i front dog en helt enestående evne til at skabe intelligente ørehængere, der kan ramme enhver.

Skammens Vogn
Spørger man Alive Festivals arrangører, er der paradoksalt nok få, der personificerer den thyske festivals ånd som de tre københavnske rockstjerner fra Skammens Vogn. Forfatter og forsanger Nikolaj Zeuthens finurlige tekster formår som ingen andre at beskrive hverdagens banaliteter. Tilsat en groovy blanding drømmende pop, funk og folk fra de herrer Oliver Hoiness og Jakob Millung, og et helt unikt musikformat har fundet sin form. Sidste år udgav de efter fire års stilhed deres fjerde album Sukaley!, og allerede nu er femte album på vej, der efter planen lander lige efter sommerferien. Det bliver således med tre ikoniske Alive-koncerter (hhv. 2011, 2014 og 2017), et seksmandsorkester og en række nye numre i ryggen, at Skammens Vogn til sommer kører til Thy.

Barselona
Barselona, der består af Rud Aslak og Rasmus Theodor, er historien om et ungt band, som på rekordtid er blevet et af de mest lovende navne på den danske musikscene – en anerkendelse der bl.a. skyldes deres unikke og karakteristiske lyd med et malende og hudløst ærligt tekstunivers om evig sommer – fin såvel som forfinet kærligheden som giver et unikt indblik i nutidens ungdom, som kun en ør damefikseret teenagehjerne kan føle den. Dette gør sig i høj grad også gældende på deres nye EP, hvor man med forundring over Ruds 17 årige livserfaring kan læne sig tilbage og nyde et tekstunivers i en kaliber for sig selv.

Billetter kan købes gennem Ticketmaster og eller alivefestival.dk

Foto : Alive Festival

Forfatter

Related posts

Top