Alive Festival fokuserer på bæredygtighed

Torsdag eftermiddag startede den 10. udgave af Alive Festival i Thisted.

I år har Alive Festival besluttet, at bæredygtighed skal være et indsatsområde. Og det formål har Thisted Kommune valgt at støtte med midler fra en pulje under Energi og Ressource-politikken.

Det betyder blandt andet, at affaldssorteringen på festivalpladsen er mere grundig i år. Alt affald vil blive sorteret i fire kategorier, nemlig plastik, madrester og papir, rent papir og restaffald. Sorteringen er afgørende for, hvor godt affaldet kan genanvendes eller omdannes til energi.

Festivalen vil desuden bruge nedbrydeligt bestik, lavet af papir eller træ, til de frivillige arbejdere på festivalpladsen.

– Og der er lavet en aftale, så de forskellige madboder også kan få det, fortæller produktions-ansvarlig Christian Søndergaard.

Foto: Thisted Kommune

– Vores organisation er blevet større, og vi har fået nogle flere muligheder for at udvikle os. Det var derfor et helt naturligt skridt for os at gøre festivalen mere bæredygtig, siger han.

Inspiration til gæsterne
Arrangørerne håber også, at festivalens initiativ kan inspirere gæsterne til også at leve lidt grønnere, når de kommer hjem.

– Vi vil gerne vise folk, der ikke er så gode til at sortere affald, at det faktisk ikke er så svært, og at man sagtens kan bruge lidt mindre plastik til gavn for hele kloden, siger Christian Søndergaard.

Arkivfoto: Alive Festival

Forfatter

Related posts

Top