Alive Festival får støtte til lokale tiltag

Når Alive Festival den 16.-18. august slår dørene op for op mod 2.000 gæster, bliver det med et endnu stærkere lokalt islæt. Nordea-fonden har nemlig valgt at støtte op omkring de lokale tiltag til jubilæumsudgaven af den lokale festival.

Fonden har øremærket 50.000 kroner til at udvikle på Alive Festival varetegn: dagsprogrammet. Først på festivaldagene før musikken begynder, byder dagsprogrammet på en række thy’ske natur- og kulturoplevelser for de mange lokale såvel som tilrejsende festivalgæster. Som tidligere år er gæsterne således inviteret på warm-up-vandretur i nationalparken med Thy Hike, til festivalåbning på Thisted Bryghus, fællesmiddag med Spisehuset Thy og meget mere.

Samtidig har Nordea-fondens bidrag ligeledes tilladt festivalen at tænke i nye retninger, forklarer arrangør Mathias Brander Skovsted:

– Pengene har konkret muliggjort to helt nye arrangementer, som vi glæder os meget til at prøve af: En dag ved havet med surfskole og harpunfiskeri i Vorupør samt en thy’sk eventyrtombola, der i små hold sender gæsterne ud på intime og eksklusive oplevelser i det thy’ske landskab.

Det er da også Alive Festivals helt specielle blanding af udfordrende kultur, store lokale naturoplevelser og en unik lokal forankring, der ifølge Nordeas Jane Daae Hauerslev gør den lille thy’ske festival relevant at støtte:

– Vi går meget op i det særlige krydsfelt mellem kultur og natur, og hvad det kan betyde for et lokalsamfund, når disse potentialer udnyttes til fulde. Alive Festival formår med deres specielle format at skabe stor værdi og opmærksomhed til Thy – og det format vil vi gerne hjælpe dem med at videreudvikle.

Om udviklingen har båret frugt vil vise sig den 16.-18. august, hvor arrangørerne for tiende år i træk byder indenfor til Alive Festival.

Foto : Alive Festival

Forfatter

Related posts

Top