Alive druknede i regn men spiller videre i 2018

Årets Alive Festival blev endnu en kæmpesucces i rækken. Med det største antal gæster nogensinde, og vejrguder der i perioder viste sig fra den værste side, skulle man tro, at mundvigene hænger. Det gør de ikke !

På trods af et lille minus, er Alive klar igen til august 2018 med endnu en festival – den 10. i rækken !

–  Vi er rigtig godt tilfredse med årets festival. Vi valgte at give os selv nogle store udfordringer ved at rykke fra de velkendte, trygge rammer i gården mellem URT og Plantagehuset og op i Christiansgave. Det var en nødvendighed som følge af ombygninger og stigende publikumsopbakning, men ikke desto mindre en stor mundfuld. Især når man tager i betragtning, at vejrguderne ikke just var på vores side i år, fortæller Mathias Brander Skovsted fra bestyrelsen.

Alive samlede nemlig medlemmerne til generalforsamling i weekenden i Plantagehuset i Thisted og her var det tid til evaluering.

– På trods af alle strabadserne formåede vi dog at lave en festival, som vi er meget stolte af. Både uden for pladsen til sidearrangementerne og på pladsen var humøret højt blandt festivalgæsterne – til trods for de sorte regnskyer. Kvaliteterne fra den gamle, lille og intime plads fik vi taget med op i de noget større og naturskønne omgivelser i Christiansgave. Og det bedste af det hele er, at det kan blive endnu bedre næste år. Det er vi allerede i gang med at arbejde på, påpeger Mathias Brander Skovsted.

Foto : Alive Festival

Musikprogrammet godkendt af publikum
Årets musikprogram var godkendt af publikum.  Der var mange fabelagtige koncerter imellem. Når det kommer til hovednavne, er Alive – sim en lille festival – ofte udfordret af artisternes høje honorarkrav.- Generelt var vi godt tilfredse med musikprogrammet, som bød på mange rigtig gode koncerter. Når man er en lille festival med begrænsede midler er især hovednavnene det muliges kunst, og her var mulighederne i år nogle andre end året før, hvor flere sikre kort bød sig til. Det prøvede vi at udnytte til f.eks. at sætte et lidt nyere, men kunstnerisk utroligt spændende navn som Bisse øverst på plakaten, som da også leverede et show alle snakkede om efterfølgende. Og vi præsenterede da også stadig et par store navne i form af canadiske Timber Timbre og vores nordjyske ven Allan Olsen. Det er et par store navne, som har den kant, vi godt kan lide, siger Skovsted.

Alligevel havde programmet et par skønhedspletter.

– Vi var lidt ramt af uheld på hovedscenen i år med skybrud og drilsk teknik, som forsinkede koncerterne med de to sidstnævnte i en grad, vi ikke har prøvet før. Det var selvfølgelig ikke optimalt for hverken band eller publikum. Men problemerne blev løst og resulterede i to koncerter, der også markerede to af mine personlige musikalske højdepunkter. Derudover fremhæver jeg også gerne magiske Skammens Vogn og Marvelous Mosells kæmpe dansefest, siger Skovsted.

Han medgiver, at programmet ikke helt nåede 2016’s triumferende højde, men bestemt er godtkendt og markerede Alive Festivals plads som en af landets vigtige musikfestivaler.

Foto : Alive Festival

Vil værne om Alive’s særlige DNA
Alive Festivalen er kendt for sin intime stemning, og den kunne have været udfordret med flytning til Christiansgave. Men flytningen er faktisk forløbet over al forventning.- selv i nye rammer trivedes den særlige Alive-stemning. Samtidig med dette fik vi udviklet festivalen på en masse andre områder. F.eks. har sideprogrammet aldrig fungeret så godt som i år. Det ser meget lovende ud for kommende år, siger Mathias Brander Skovsted.

Og netop sideprogrammet har været en kæmpesucces.

– frem mod næste år vil vi bl.a. at ryste posen lidt i forhold til sideprogrammet. Sideprogrammet er et af vores varetegn, og det ligger os meget på sinde, at det er levende og hele tiden udvikler sig. Der er så mange potentialer her i Thy, og vi har et par idéer, som vi glæder os helt vildt til at afprøve, siger Mathias Brander Skovsted.

Foto : Alive Festival

Overskud regnede væk men klar til 2018
Alive Festivalen solgt 40% flere billetter end året før. Over 1.500 løste billet i 2017 imod lige under 1.100 sidste år, og med 300 hjælpere og gæster, presse mv., nåede man op på 2.000 gæster.- Det er ikke så lidt endda efter vores målestok, lyder det fra Mathias Brander Skovsted.

Og så skulle man jo tro, at de økonomiske træer, gror ind i himlen. Men det gør de ikke.

– Det kostede betydeligt mere at producere festivalpladsen efter, at vi er flyttet i Christiansgave. I særdeleshed på grund af uforudsete udgifter foranledt af en meget våd sommer, som gav os et  blødt underlag at arbejde på. Dertil kommer de store mængder regn, der faldt under festivalen. Det har også kostet os en del at sikre os, at vores gæster kom nogenlunde tørskoede gennem det, siger Mathias Brander Skovsted.

Derfor kommer Alive også ud med et minimalt underskud på sølle 35.000 kroner, hvilket må betegnes som godkendt.

– Det kan godt være, det lyder lidt besynderligt, men det er vi faktisk ikke så kede af. Tager man omstændighederne i betragtning – det nye område, regnen osv. – så kunne det have været værre. De seneste par år har vi lavet pæne overskud, så der er stadig penge på kistebunden og ingen grund til gravøl. Og vigtigst af alt: Vi lavede igen i år en rigtig fed festival, siger Mathias Brander Skovsted.

Bestyrelsen og de øvrige 300 hjælpere er da også klar til at slå dørene op for et brag af en 10 års jubilæums festival, når Thy Alive 2018 løber af stablen den 16.-17.-17. august 2018.

Forfatter

Related posts

Top