Akvakultur og produktionsvirksomheder skal give jobs i Nordjylland

Regeringen og Vækstforum Nordjylland har indgået en aftale om et vækstpartnerskab, der skal skabe øget vækst og beskæftigelse i Region Nordjylland.

ftalen indeholder initiativer, der blandt andet skal fremme flere vækstvirksomheder samt nordjysk fiskeri og akvakultur. Desuden sættes fokus på sundhedsteknologi og telemedicin,der kan bidrage til udvikling af nye forretningsområder.

– de små og mellemstore virksomheder udgør rygraden i dansk erhvervs-liv. Med vækstpartnerskabet har vi aftalt en række initiativer, der skal understøtte, at flere nordjyske virksomheder kommer ind i solide vækstforløb, fx gennem øget automatisering, siger Erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen.

Med vækstpartnerskabet vil Fødevareministeriet og Vækstforum Nordjylland styrke samarbejdet om at udvikle det nordjyske fødevareerhverv.

– Vi skal blive endnu bedre til at udnytte de mange bæredygtige muligheder, der er inden for fiskeri og for at opdrætte fisk og muslinger. Vi skal hele tiden se på, hvordan vi udvikler og skaber de bedste vilkår for fødevareerhvervene, og der har vi nu skabt et samarbejde om fiskeri og akvakultur i Nordjylland, som jeg glæder mig til at høste frugterne af, siger Fødevareminister Dan Jørgensen.

Regionsrådsformand Ulla Astman påpeger, at med aftalen understreges, at fiskeri og akvakultur er meget vigtige erhverv i Danmark, ikke mindst i landets yderområder.

– Og jeg ser frem til, at vi får bragt Nordjyllands særlige styrker på området i spil til gavn for væksten og beskæftigelsen i hele landet. Med aftalen kan vi fra nordjysk side bidrage til et tættere samarbejde mellem offentlige aktører og private virksomheder om konkrete udviklingsprojekter, som dels kan forbedre den traditionelle produktion og dels kan skabe nye forretningsmuligheder med fokus på bæredygtighed, siger Regionsrådsformand Ulla Astman.

Du kan læse hele aftalen her

Forfatter

Related posts

Top