Agger klar til Verdensballetten – og omvendt

Verdensballetten er blevet hele Danmarks ballet. Fra Skagen i nord til Ribe i syd, fra Agger i vest til Klampenborg i øst. Otte forestillinger på otte meget forskellige steder. Med sit høje niveau, sin
uhøjtidelige facon og de spektakulære rammer, er Verdensballetten blevet sommerens finkulturelle folkefest.

Forestillingen taler til alle – ikke kun feinschmeckeren og kulturturisten, men også til den, der oplever ballet og opera for første gang.

Verdensballetten præsenterer i 2018 solodansere fra The Royal Ballet of London, Mariinskij Balletten i St. Petersborg og Statsballetten i Berlin. Sammen med danske musikere og sangere byder forestillingen på et program med ballet og opera. Ballet fra både det klassiske og det moderne repertoire, arier og scener fra operaens verden og klassisk musik for violin og klaver.

Første gang i Agger
Verdensballetten besøger for første gang det lille fiskerleje Agger i Thy. Scenen bygges på stranden lige dér hvor høfde 90 går ind fra Vesterhavet. Forestillingen markerer åbningen af den store skulpturudstilling ”Høfde 90” og er kommet i stand i samarbejde med en række lokale ildsjæle og Thisted Kommune som har bevilget 250.000 kr. til Verdensballettens forestilling i Agger.

Med 8 forestillinger fordelt ud over hele Danmark (med en enkelt afstikker til Nordtyskland) bliver sommerens turné Verdensballettens største nogensinde. Turnéen er blevet til i samarbejde med lokale sponsorer og samarbejdspartnere, fonde og med støtte fra de forskellige kommuner, og vidner om at der er et stort publikum til ballet og opera – også uden for hovedstaden.

Sidste års forestillinger var alle udsolgte og både Berlingske, Børsen og Jyllands Posten tildelte forestillingen 5 stjerner.

 

Verdensballetten 2018
11. juli: Sølyst, Den Kgl. Skydebane, Klampenborg (Premiere)
12. juli: Benen-Diken-Hof, Keitum, Sylt
13. juli: Ribe Kunstmuseum
14. juli: Møllerup Gods, Aarhus
15. juli: Broholm Gods, Svendborg
16. juli: Den Tilsandede Kirke, Skagen
4. august: Stranden, Agger i Thy.
5. august: Nørre Vosborg, Holstebro

Foto : Verdensballetten

Forfatter

Related posts

Top