Agger Athlon – en unik legeplads for alle

Under sloganet; ”Idræt for alle”, inviterer Agger Athlon hvert år alle interesserede til en sjov, udfordrende og oplevelsesrig dag i naturskønne omgivelser i den sydlige del af Nationalpark Thy.

Arrangementet løber i år af stablen d. 19-21. august, og arrangørerne har flere spændende nyheder i godteposen for Agger Athlon 2016.

Startede for at få folk op af sofaen
Det, der startede som et lokalt initiativ med henblik på at få flere op af sofaen og dyrke idræt i Thy’s skønne natur, har i dag udviklet sig til et populært event, der tiltrækker deltagere fra både ind- og udland.

Idémanden bag Agger Athlon, Michael Mark, blev i januar hædret med Nordeas ”Gør det muligt-pris” for sin indsats for at fremme idrætslivet for alle aldersgrupper i lokalsamfundet, og nu er tiden så ved at være inde til, at alle interesserede ved selvsyn kan opleve, hvad det er, Michael Mark – i samarbejde med det lokale foreningsliv og en lang række frivillige hjælpere – har stablet på benene: En unik legeplads, til lands og til vands, for både børn og voksne, nybegyndere og trænede idrætsudøvere.

Et alsidigt og udfordrende program – med frit valg på alle hylder
Med sportsdiscipliner som mountainbike, løb, svømning, landevejscykling, kajak, windsurfing, kitesurfing og SUP med mere på programmet, er alsidigheden stor. Konceptet er skruet således sammen, at deltagerne kan vælge til og fra efter behov.

Man kan således deltage i blot en enkelt eller få discipliner, eller man kan kombinere de nødvendige discipliner for at gennemføre for eksempel en ironman, en lille eller en mellem triathlon, hvis det er ambitionen. Agger Athlon er således en familie-sportevent, hvor man kan have en aktiv dag sammen, eller hvor man hver især kan afprøve nye discipliner i trygge omgivelser.

– Vi ønsker at skabe en “festivalstemning”, hvor man kan hoppe fra disciplin til disciplin og i mellemtiden hygge sig på pladsen. Man bestemmer selv, om man ønsker at deltage alle dage eller blot en enkelt dag, ligesom man frit vælger de aktiviteter, man ønsker at prøve kræfter med. Vi har både professionelle instruktører og det nødvendige udstyr, så alle kan deltage uanset alder, og uanset om man er nybegynder eller øvet idrætsudøver. Agger Athlon er for alle, fastslår Michael Mark.

VIC Surf 3

SUP, MIX-beachvolley og Open Water svømning nyt på programmet
Som noget helt nyt, er Open Water-svømning i Vesterhavet, landevejscykling samt en enkeltstartrute kommet på programmet. Herudover vil Danmarkstouren i SUP-surf gæste Agger Athlon, ligesom DM i MIX-beachvolley i år afholdes i forbindelse med arrangementet.

– Vi har naturligvis hele tiden fokus på at udvikle konceptet, så det appellerer så bredt som muligt, og så de faste deltagere også oplever, at der er nye, spændende initiativer i støbeskeen. Open Water-svømning er en disciplin, der buldrer frem og er voldsomt populært i øjeblikket, og den bølge vil vi gerne ride med på. Vi plejer at tilbyde Open Water-svømning i fjorden, men i år har vi opgraderet denne disciplin og flyttet den ud til Vesterhavet, så deltagerne kan få oplevelsen af at svømme i åbent hav, mellem høfderne i Agger, mens aftensolen går ned over vandet. Det skulle gerne blive en både smuk, udfordrende og mindeværdig oplevelse. Landevejscykling, med distancer på henholdsvis 21 km. og 90 km., samt vores enkeltstart på 16,5 km. er ligeledes nye tiltag, som vi har store forventninger til, fortæller Michael Mark.

Der er med andre ord lagt op til nogle spændende, oplevelsesrige og – ikke mindst – aktive dag i Agger, når startskuddet lyder til dette års Agger Athlon, fredag d. 19. august. Har man ikke allerede sikret sig en billet, kan det nås endnu.

Billetter sælges via hjemmesiden, www.aggerathlon.dk, hvor man også kan læse meget mere om arrangementet, ligesom de naturligvis også kan købes på pladsen på selve dagen.

Forfatter

Related posts

Top