Afviser stor genåbning i starten af februar

De nuværende restriktioner mod coronavirus går til 7. februar. Foreløbigt.

For spørger man landets sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skal danskerne ikke allerede her regne med en stor genåbning af landet. Det skriver DR.

Smittetallene har lagt sig i et lavere leje end i december. Men kontakttallet for den britiske mutation af coronavirus, B117, stiger. Det er grunden til varsomheden, siger fra Magnus Heunicke.

Kontakttallet for den britiske mutation ligger ifølge de seneste beregninger fra Statens Serum Institut (SSI) onsdag på 1,07. Det er en stigning fra 0,8 i sidste uge.

Kontakttallet indikerer, hvor mange andre personer en smittet med coronavirus i gennemsnit smitter. Er tallet over 1 betyder det, at epidemien er i vækst.

– Det er ikke realistisk med en stor lempelse i starten af februar. Alle vores anstrengelser nu handler om at trække kraft ud af epidemien, således at der er så lidt brændstof som muligt, når den britiske variant får overtaget, siger Magnus Heunicke til DR.

Ministeren fortæller samtidig, at den britiske mutation bliver den dominerende variant af coronavirus i Danmark i midten af februar.

– I de lande, hvor man har genåbnet samtidig med, at den britiske variant havde kontrol over epidemien, der er det gået fuldkommen galt. Vi skal holde fast her, siger Magnus Heunicke til DR.

For det samlede smittetryk med coronavirus i Danmark er kontakttallet på 0,8.

Blandt restriktionerne lige nu gælder blandt andet, at restauranter, barer og biografer skal holde lukket. Det samme skal en stor del af detailhandlen.

Også skoleelever er hjemsendt og får virtuel undervisning. Desuden gælder en række regler om brug af mundbind.

Det frarådes desuden at rejse ud af Danmark.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top