Aftenarbejde sikrer -måske- Mohameds ophold i Danmark

Den meget omtalte somalier Mohamed Ibrahim, der bor i Hundborg og arbejder på Tican slagteriet i Thisted har efter alt at dømme to mulige veje til at blive i Danmark, på trods af at han er en af de somaliere, der har fået inddraget den midlertidige opholdstilladelse, fordi Udlændingestyrelsen har vurderet, at der ikke er fare forbundet med at rejse tilbage til Somalia, det skriver DR Midt & Vest ifølge TV MidtVest.

Ifølge Mohamed Ibrahims advokat Julia Jensen, kan han få en ny opholdstilladelse hvis han kan bevise, at han har haft to års uafbrudt ansættelse på. Mohamed Ibrahim har arbejdet på slagteriet i Thisted i 19 måneder.

Natarbejde skal sikre arbejdstilladelse
Men der også en anden regel, der kan komme til at have betydning for om Mohamed Ibrahim får lov til at blive i Danmark. Der kan nemlig gives arbejds-og opholdstilladelse hvis man tjener mindst 417.793,60 kroner om året.

Og det er dén mulighed man nu forsøger sig med på slagteriet i Thisted.
Fra søndag d. 14. januar starter Mohamed Ibrahim på aftenholdet – og på den måder stiger hans årsindtægt til rundt regnet 422.000 kr. – og dermed er han altså over den magiske grænse på godt 417.000 kr.

– Sådan som jeg læser reglerne, så er det her absolut en mulighed for, at Mohamed kan få lov at blive, siger fællestillidsmand Peter Uno Andersen, til LimfjordUpdate.dk

Foto: nnf.dk

Forfatter

Related posts

Top