Aftale sikrer vigtigt dansk fiskeri af tobis

I et ellers kaotisk år for dansk fiskeri er fiskerne nu kommet nærmere en vished for, hvor mange fisk der må landes.

EU og Storbritannien har nemlig indgået et kompromis for de bestande, der deles, hvilket sikrer kvoter frem til udgangen af juli i år.

For tobis, som er et vigtigt fiskeri for Danmark, er der desuden lavet den særaftale, at hele kvoten må fanges i denne periode.

– Jeg glad for, at fiskeriet efter tobis kan begynde her til den 1. april. Det har været en stor prioritet for Danmark i forhandlingerne, siger fiskeriminister Rasmus Prehn (S) i en skriftlig udtalelse.

Danmark har 96 procent af den samlede EU-kvote på tobis.

Danmarks Fiskeriforening glæder sig over resultatet for tobis, så hele kvoten kan fiskes i den kommende periode, hvor det er sæson.

– Jeg er glad for, at vi nu kan få gang i tobisfiskeriet. Vi har fået mulighed for at fange hele kvoten, mens der er sæson. Det er godt for fiskeriet. Jeg ved, det har krævet en særlig indsats fra dansk side, og det skal Rasmus Prehn have ros for, siger formand Svend-Erik Andersen i en skriftlig udtalelse.

For flertallet af de delte bestande gælder, at fiskerne må fange 7/12-dele af kvoterne. Det passer med, at aftalen dækker de første syv af årets tolv måneder.

Samtidig fortsætter forhandlingerne med briterne om tiden efter 1. august.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top