Aftale om revision skal styrke indsatsen mod fejl og svindel

En stor del af de danske virksomheder indberetter hvert år en årsrapport, der giver et overblik over både indtægter, udgifter og andre finansielle poster.

Men der sker fortsat fejl og visse virksomheder svindler bevidst. Samtidig viser en undersøgelse fra 2018, at virksomheder, der anvender revisor, laver færre fejl i deres indberetninger.

Derfor er regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Nye Borgerlige og Alternativet netop blevet enige om en aftale om øget brug af revisorbistand. Det betyder bl.a., at flere virksomheder fremover skal inddrage revisor, når de laver årsregnskaber.

Derudover er aftalepartierne enige om at styrke kontrollen med bogføring mv., og dermed give mulighed for, at der kan sættes hurtigere og mere effektivt ind mod svindel.

På den måde sættes der tidligere og bredere ind for at mindske snyd og nedbringe antallet af fejl i virksomhedernes indberetninger.

– Det er regeringens ambition, at det skal være let at drive virksomhed i Danmark. Det gør vi ved at fange flere af de erhvervsdrivende, der bevidst snyder og bedrager med deres regnskaber hurtigere, så de mange, der har orden i penalhuset og er pligtopfyldende får bedre vilkår, udtaler erhvervsminister Simon Kollerup.

Hårdere straffe for bevidst svindel
Venstre’s ervhervsordfører Torsten Schack Pedersen er også glad for aftalen:

– Det er urimeligt, når ordentlige virksomheder oplever unfair konkurrence fra virksomheder, der bevidst snyder med regnskab og skat. Derfor har Venstre i forhandlingerne haft fokus på, at skærpede indsatser og straf målrettes dér, hvor risikoen er størst, siger han og fortsætter:

– Bevidst bortskaffelse af regnskabsmateriale skal straffes langt hårdere. Samtidig har det været vigtigt, at aftalen også på andre områder mindsker bøvlet for virksomhederne. Derfor har Venstre forhandlet lempelser ind, som sænker andre erhvervsøkonomiske byrder, så der er balance i aftalen.

Foto: Erhvervsministeriet

Forfatter

Related posts

Top