Afrikansk albinoskole klar med støtte fra Mors

Takket være økonomiske donationer fra Mors kan en skole for bl.a. albinobørn nu tages i brug i Tanzania.

Skolen, som ligger i Morsø Kommunes venskabsby Bukoba, stod egentlig allerede klar i 2017. Men fordi lokale myndigheder ikke mente, at det var forsvarligt at lade børnene overnatte på skolen indtil der var bygget en omkring området, er skolen ikke kommet i brug før nu.

I flere afrikanske lande ser man ikke med milde øjne på albinoer, der risikerer at blive bortført, lemlæstet og måske endda slået ihjel.

Tilbage i 2016 donerede Nykøbing Mors Rotary Club 260.000 kroner som blev brugt på inventar til den nye skole, der også rummer handicappede børn.

Med støtte fra bl.a. Morsø Ulandsforening og Nykøbing Mors Rotary Club er muren omkring skolen nu blevet bygget. Resten er blevet betalt af Unicef. Foto: Privatfoto/Morsø U-landsforening

Skolerne i Tanzania har også været lukket under corona-situationen og åbner igen idag. Nogle få albinobørn blev hentet hjem til familien, hvis de kunne garantere for deres sikkerhed. De øvrige har opholdt sig på skolen under hele perioden.

– Skolen er med til at sikre børnene en god skolegang og dermed bedre uddannelsesmuligheder, og det betyder meget for vores generelle arbejde i Bukoba, at folk med tilknytning til Mors har taget del og været med til at sætte et fingeraftryk overfor disse børn, lyder det fra Anne Mette Schrader, der er formand for Morsø U-landsforening.

Foto: Privatfoto/Morsø U-landsforening

Danske donationer gennem Morsø U-Landsforening til muren:

– Nykøbing Mors Lion’s Club kr. 5.000
– Indsamling blandt medlemmer af Morsø U-Landsforening kr. 6.700
– Indsamling ved bisættelsen for en tidligere volontørs mor kr. 3.850
– Lego Medarbejdernes Jubilæumsfond kr. 25.000
– Morsø U-Landsforening med støtte fra Morsø Kommunes Venskabsbysamarbejde kr. 67.236
Donationer i alt fra Danmark kr.107.786

Foto: Privatfoto/Morsø U-landsforening

Forfatter

Related posts

Top