Ægtepar have Nationalpark Thy udvidet

I dag løber Nationalpark Thy fra Agger tange til Hanstholm. Men hvis det står til et ægtepar fra Lild Strand, så skal nationalparken udvides 20 kilometer længere mod nordøst til Bulbjerg, svarende til en udvidelse på ca. 60 kvadratkilometer. Det skriver TV MidtVest.

– Vi synes, det er en skam, at det her fantastiske område, som hele den her strækning er, ikke er med. For det lever op til de samme grundlæggende ting, som resten af nationalparken, siger Bjarne Sørensen til TV MidtVest.

Ægteparrets håb er, at flere i fremtiden vil flytte til Lild Strand, hvis den kan blive kendt som en by ved nationalparken.

– Der er sket en øget bosætning i de kystbyer. Specielt Klitmøller har haft rigtig meget ud af det, men også Vorupør hørte vi forleden aften, siger Bjarne Sørensen.

I Nationalparkens bestyrelse er man ikke afvisende overfor forslaget. Men der er ét “men”:

– Hvis vi tager en tredjedel af et areal i forhold til nationalparken med ind, så følger der ingen penge med, sådan som reglerne er på nuværende tidspunkt. Det vil sige, at de penge vi har til rådighed skal smøres ud over et større område, siger Torben Juul-Olsen fra nationalparkens bestyrelse.

Det får dog ikke ægteparret fra Lild Strand til at droppe deres ønske om en udvidelse. Parret er allerede i gang med at kontakte lodsejere.

Foto : VisitNordjylland

Forfatter

Related posts

Top