Advokat for dømt frivillig brandmand vil have sin klient frikendt

Tilbage i november 2017 blev den dengang 34-årige Henrik Kjær Christensen idømt fem års fængsel for en række påsatte brande i Fjerritslev-området. Nu vil hans forsvarsadvokat have sagen til at gå om. Det skriver TV2 Nord.

Det sker, efter Rigsadvokaten mandag besluttede midlertidigt at stoppe brug af teledata som bevis for domfældelse, efter at Rigspolitiet har identificeret fejl i forbindelse med konverteringen af geografiske koordinater for telemasters placering, lyder det i ministerens orientering til Folketingets retsudvalg.

– De to væsentligste argumenter i sagen, der førte til dom, er faldet til jorden. Sagen bør derfor gå om, fortæller advokat, Jens Christian Christensen til TV2 Nord.

Tiltalt for at have startet mere end 30 brande
Henrik Kjær Christensen, der var frivillig brandmand, blev tiltalt for at stå bag mere end 30 brande, men blev kun for godt halvdelen. En af de tiltale han blev frifundet for, var den mest alvorlige. I pågældende brand slap husets 87-årig kvindelige bebeoer kun med nød og næppe ud af boligen med livet i behold.

Men ifølge Rigspolitiets udmelding kan der i behandling af straffesager være indgået fejlbehæftede masteplaceringer, som bliver brugt til at vise, hvor en telefon befandt sig på et givent tidspunkt. I retssager  er teledata brugt til dermed at sandsynliggøre, hvor en tiltalt har været på et givent tidspunkt.

– Min klient blev næsten udelukkende dømt på grund af argumenterer baseret på teledata – plus sandsynlighedsberegninger baseret på tvivlsomme oplysninger, viser det sig. Derfor er Rigsadvokatens beslutningen den eneste rigtige. Man kan måske endda driste sig til at sige, den burde have været truffet noget før, slutter Jens Christian Christensen.

LÆS OGSÅ:

Brandmand tjente penge ved at påsætte brande i Fjerritslev

 

Forfatter

Related posts

Top