ADVARSEL : Køb ikke stjålne gasflasker

Midt- og Vestjyllands Politi har hen over sommeren oplevet et stigende antal anmeldelser fra tømmerhandler og byggemarkeder, der har fået stjålet deres lager af gasflasker. Alene i Midt- og Vestjyllands Politikreds er der i de seneste to måneder stjålet ca. 500 flasker.

– Vi antager, at en del af disse flasker bliver solgt videre her i landet til private aftagere, eksempelvis via online salgssteder. Så længe der er folk, der vil købe, er der tyve, der vil stjæle, siger Vicepolitiinspektør Ralf Hove Larsen fra Midt- & Vestjyllands Politi.

Hvis man vil være sikker på, at der er tale om et legalt forhold, anbefales det, at man køber sin gasflaske ved en autoriseret forhandler. På den måde risikerer man ikke at begå noget kriminelt ved at aftage hælervarer eller at være med til at vedligeholde et marked for tyvene.

– Privatpersoner kan have enkelte gasflasker til salg, uden at der tale om noget kriminelt. Som køber skal du være særligt opmærksom på, at der kan være tale om hælervarer, siger Ralf Hove Larsen og peger på følgende advarselstegn, når man blive tilbudt billige gasflasker:

• Gasflasker sælges meget billigt – f.eks. under halv pris i forhold til detailpriser
• Annoncen bærer præg af, at der kan købes mange flaske
• Sælgeren ikke er nem-id verificeret
• Sælgeren har flere salgsannoncer, hvor gasflasker sælges i små partier.
• Afhentningsstedet virker mistænkeligt
• Sælgeren ikke vil oplyse, hvor gasflaskerne stammer fra.

 

Forfatter

Related posts

Top