Årsag til voldsom brand fastslået

Den voldsomme brand, som i nat har hærget hos virksomheden CSK Stålindustri i Thorsted ved Thisted, opstod som følge af en gnist fra noget statisk elektricitet.

Sådan lyder meldingen fra lokalpolitiet i Thisted onsdag morgen ved 8.30-tiden.

Branden opstod da en medarbejder skiftede farve i en malerpistol. I den forbindelse brugte han fortynder til at rense pistolen med. Da han startede op igen, blev fortynderen antændt som følge af en gnist fra noget statisk elektricitet. Herefter forsøgte han at slukke flammerne med CO2-slukkere, og troede i første omgang, at han havde fået hold i det:

– Men det havde han så ikke, fortæller politikommissær ved lokalpolitiet i Thisted Jørgen Jensen.

Herfra bredte ilden sig hurtigt til nogle filtre. I alt nedbrændte tre store haller på i alt 1.000 kvadratmeter.

– Sagen er sådan set opklaret, slutter Jørgen Jensen.

En høj skorsten har været i fare for at styrte sammen, hvilket har været med til at besværliggøre slukningarbejdet, fordi man ikke har kunne bevæge sig ind i hallerne for at bekæmpe ilden. Desuden eksploderede nogle gasflasker i hallerne, som følge af den massive varme.

I alt 50 brandfolk fra brandvæsenet i Thisted, Hanstholm, Hurup og Nykøbing tog del i slukningsarbejdet. Derudover assisterede stationerne i Brovst, Løgstør og Durup med tankvogne, ligesom også Beredskabsstyrelsen Nordjylland har været til stede.

Alarmen om branden indløb kl. 01.09. Ingen personer er kommet noget til.

Fotos: presse-fotos.dk

LÆS OGSÅ:

Tre haller overtændte da beredskabet kom frem

 

Forfatter

Related posts

Top