Årets første sommeruge begynder solrigt

Tirsdag bliver der sagt farvel til en maj måned, der både har været koldere og vådere end sædvanligt.

Nu går vi ind i årets første sommermåned, og allerede i weekenden kom en forsmag på det mere sommerlige vejr. Det flotte vejr med solskin og temperaturer omkring 20 grader fortsætter også mandag, fortæller Klaus Larsen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

– Det bliver en ganske pæn dag, og solen kommer frem fra en skyfri himmel. Vestjyderne vil nok føle sig lidt snydt med mellem 12 og 17 grader, siger Klaus Larsen.

– Til gengæld er det med svage vinde, så der er god mulighed for at nyde solen, tilføjer han.

Det sommerlige vejr fortsætter også ud på årets første officielle sommerdag, tirsdag, fortæller meteorologen. Dog kan der komme regn til bornholmerne. Onsdag går det ifølge meteorologen vejrmæssigt ned ad bakke.

– Det højtryk, der har givet det flotte vejr, bevæger sig mod Finland og giver mere ustadigt vejr med flere skyer og byger af og til, siger Klaus Larsen.

Temperaturen tager også et dyk ned til mellem 14 og 19 grader.

Torsdag og fredag kommer der færre byger end onsdag, hvor der kan falde et par millimeters regn flere steder, mens det stadig vil være skyet.

Mandag er den sidste dag i maj, der i år har været usædvanligt våd med to-tre gange så meget nedbør som sædvanligt, én til halvanden grad koldere end gennemsnittet i maj og et underskud i antallet af solskinstimer, fortæller meteorologen.

DMI’s prognoser for juni ser ikke ud til at give de store vejrmæssige udsving.

– Temperatur- og nedbørsmæssigt ligger juni på det sædvanlige. Der er ikke noget, der stikker i den ene eller anden retning, siger Klaus Larsen.

/ritzau/

Forfatter
Tags

Related posts

Top