Aalborg Universitetshospital klar med nyt tilbud til kræftpatienter

Aalborg Universitetshospital er klar med et nyt tilbud til kræftpatienter, hvor andre behandlinger ikke har givet det ønskede resultat.

Tilbuddet er et af mange inden for området personlig medicin, hvor man ud fra en omfattende analyse af patientens genmateriale kan tilbyde en behandling tilpasset den enkelte patient. Regionsrådet i Region Nordjylland har støttet denne indsats med en bevilling på 3 mio kr i Budget 2020.

– På Aalborg Universitetshospital er vi med fremme, når det kommer til at tilbyde personlig medicin til en række af vores patienter. Vi har det setup, der skal til, og den rette palet af medarbejdere for at føre personlig medicin ud i livet, og med tilbuddet til kræftpatienterne har vi nu fået et ekstra tilbud til patienter, hvor andre behandlingsmuligheder var udtømte, siger lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt.

Den omfattende genanalyse tilbydes kun patienter, hvor der ikke er flere behandlingsmuligheder inden for standardbehandlingen, og hvor patienterne er i god almen tilstand.

Med den omfattende analyse af genmaterialet kan lægerne på hospitalet vurdere, om patienten kan have gavn af en anden behandling end den, vedkommende allerede har modtaget.

Tidligere kunne patienter tilbydes en genanalyse i Aarhus eller København, men nu kan samme patientgruppe tilbydes analysen i Aalborg. At der nu er et nyt tilbud til nordjyske kræftpatienter, glæder formanden for Patientudvalget i Region Nordjylland, Henrik Buchhave.

– Hele området med genanalyse og personlig medicin er et område med masser af perspektiver. Jeg er glad for, at vi nu kan tilbyde personlig medicin til en ny gruppe af patienter, og at patienter i et svært sygdomsforløb kan få et tilbud tættere på bopælen, siger Henrik Buchhave.

Foto: Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top