Åhhh nej…. nu falder mælkepriserne igen

Gennem flere måneder er prisen på mejerivarer braget op i hele verden, og de officielle prognose fra erhvervets økonomer indikerer, at de danske mælkeproducenter i år får millionoverskud. Nu sniger der sig imidlertid en lille tvivl ind, skriver Finans.

Den store, toneangivende råvarebørs Global Dairy Trade, GDT, har netop afholdt en auktion, hvor priserne på mejerivarer er faldet med i gennemsnit 6,3 pct. På de foregående auktioner har priserne været svagt vigende, men nu accelererer faldet tilsyneladende.

Mælkeproducenterne har været gennem en årelang krise, som har efterladt sektoren med et økonomisk krater, der på ingen måde er blevet fyldt af de seneste tre – fire måneder med bedre priser. Det vil derfor være en katastrofe for sektoren, hvis opturen allerede slutter nu.

– De kommende måneder vil vi formentlig se en fortsat nedadgående tendens på priserne, vurderer Keld Winther Rasmussen, markedsanalytiker og seniorrådgiver hos fødevarekoncernen Uhrenholt, til Finans.

Han betegner det som lidt overraskende, at prisen på mejerivarer er begyndt at vige, da produktionen af mælk stadig er forholdsvis lav.

Foto : Creative Commons ARLA

Forfatter

Related posts

Top