Åbent Hus skal sætte fokus på uddannelse og jobs i Thy

Lørdag den 4. november har børn, unge og deres forældre i Thy mulighed for at komme ud på virksomhederne, når ’Åbent Hus i hele Nordjylland’ løber af stablen.

Åbent hus-arrangementet foregår ude i virksomhederne og i samtlige kommuner i hele Nordjylland. Bag samarbejdet i Thy står Thisted Kommune, Business Region North Denmark (BRN) og Thy Erhvervsforum samt lokale virksomheder m.fl.

Initiativet skal hjælpe unge til vælge uddannelse og give både forældre og unge et godt udgangspunkt og indblik i de muligheder, der findes rundt om i de lokale virksomheder. Samtidig vil virksomhederne få mulighed for at åbne dørene op og fortælle om mulighederne på deres arbejdsplads.

Formålet er, at unge fra 7. klasse og opefter sammen med deres forældre kan komme ud på virksomhederne og få indblik i, hvordan det er at være på en mulig fremtidig arbejdsplads – og her skal de have muligheden for ved dialog i øjenhøjde at få indblik i mulighederne for job og uddannelse rundt om i de lokale virksomheder.

– Vi vil give unge muligheden for at møde lærlingen ude på arbejdspladsen, som de kan identificere sig med, samtidig med at forældrene er med på sidelinjen og får indblik i de muligheder, deres barn har – så de har en fælles oplevelse, de kan tage med i overvejelserne omkring valg af job og uddannelse. Den unge skal møde eleven og lærlingen. Mor og far skal have lejlighed til at møde ’Mester’ eller chefen. Det er vigtigt, at både unge og voksne går derfra med svar på de spørgsmål, de måtte have, og føler sig inspirerede og rustede til at vælge uddannelse, fortæller Erhvervschef ved Thy Erhvervsforum, Carsten Hougaard.

Masser af jobmuligheder i Thy
Ligesom i resten af Danmark, vil vi også i Thy mangle kvalificeret arbejdskraft, specielt inden for erhvervsuddannelserne.

– Det er derfor vigtigt, at vi står sammen og viser de mange jobmuligheder vi har i vores område. Vi har rigtig mange spændende virksomheder, der byder på spændende og også forskellige jobmuligheder. Derfor er det også vigtigt at få vist, at vi i Thy har spændende jobs at vende tilbage til, hvis man eksempelvis rejser ud og uddanner sig i en af de større byer’, siger Carsten Hougaard.

Fakta om ’Åbent Hus i hele Nordjylland’

· Projektet er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner og Business Region North Denmark (BRN) og erhvervskontorerne samt lokale virksomheder mv., der primært retter sig mod erhvervs- og faguddannelserne

· Åbent Hus-arrangementet foregår ude på udvalgte virksomheder i hele den nordjyske region lørdag den 4. november 2017

· Virksomheder i Thy, der ønsker at deltage inden for rammerne af projektet kan kontakte Thy Erhvervsforum inden 2. august

· Arrangementet vil blive markedsført centralt i BRN – dvs., at alle virksomheder, der deltager vil være synlige i en fælles app, hvor virksomheden og de fag, den repræsenterer vil være beskrevet og synlige. Det betyder, at en skoleelev fra eksempelvis Mariagerfjord også vil have mulighed for at vælge et besøg hos en virksomhed i Thisted.

Forfatter

Related posts

Top