Åbent Hus på FGU Nordvest i Thisted

Tirsdag d. 28. maj, fra kl. 16-18, holder FGU Nordvest Åbent Hus i de lokaler, der fremadrettet skal danne rammen om det nye uddannelsestilbud i Thisted: De røde bygninger på Kronborgvej 121.

Forberedende Grunduddannelse (FGU) er et nyt uddannelsestilbud målrettet unge, der af den ene eller anden grund har behov for at få styrket sine kompetencer, før de kan påbegynde en ungdomsuddannelse eller komme i arbejde. Målgruppen er unge under 25 år, og formålet er, at gøre de unge klar til at kunne påbegynde en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller komme i job.

– Vores målgruppe er unge mennesker, og derfor glæder vi os også over, at det er lykkedes os at finde lokaler i et ungemiljø. Vores nærmeste naboer er Campus 10, erhvervsuddannelserne på EUC Nordvest, de tre lokale gymnasier (STX, HHX og HTX) og SOSU-uddannelsen, ligesom VUC ligger ganske tæt på. Det er et godt fundament for et attraktivt, socialt miljø, og samtidig giver det gode muligheder for et tværfagligt samarbejde institutionerne imellem, understreger forstander Ann Hvid Skouboe fra FGU Nordvest, der dækker kommunerne Thisted, Morsø og Jammerbugt.

Alle aktiviteter under samme tag
Der har tidligere været tale om, at FGU Nordvest skulle fordeles på to forskellige lokationer i Thisted, men for Anne Hvid Skouboe, og bestyrelsen bag FGU Nordvest, har det været vigtigt at samle alle aktiviteter på ét sted.

– Ved at samle alle aktiviteter under samme tag, får vi de bedste forudsætninger for at skabe en stærk medarbejderkultur og et attraktivt skolemiljø for vores elever. Skolen på Kronborgvej udgør uden tvivl en fantastisk ramme, der giver masser af muligheder for en ny type undervisning. Så nu glæder vi os bare til, at lokalerne er klar til overtagelse, så vi kan begynde at indrette os, lyder det fra Ann Hvid Skouboe.

FGU Nordvest står klar til at byde første elevhold velkommen til august, og paletten er bred.

– Vi kommer til at arbejde med forskellige spor, så der både er noget for dem, der er uafklarede, for dem der har ambitioner om at påbegynde en erhvervsuddannelse eller gymnasial uddannelse, for dem der gerne vil direkte i job, og for dem, der gerne vil have et FGU-forløb, der kombinerer virksomhedspraktik og skolegang. Fælles for alle spor er, at eleverne kan forvente en spændende, anderledes, nærværende og meningsgivende undervisning, der ruster dem til at komme videre i livet med enten ungdomsuddannelse eller job, understreger Ann Hvid Skouboe.

I første omgang handler det dog om at komme på plads i de nye lokaler. De gennemgår pt. en større ’makeover’, og FGU Nordvest overtager derfor først nøglerne hen over sommeren. Men allerede nu er det altså muligt at få et første kig på faciliteterne samt for at høre mere om det nye uddannelsestilbud, når FGU Nordvest åbner dørene til Åbent Hus på Kronborgvej 121 i Thisted, tirsdag d. 28. maj, kl. 16-18. Og alle er velkomne.

Forfatter

Related posts

Top