Åben færge – kom ombord

Kom ombord og se færgen fra bro til maskinrum. Sådan lyder invitationen fra gruppen, der arbejder på at bevare Næssundfærgen.

– Kom ombord og kig, få en snak og støt gerne projektet, opfordrer Henrik Olsen, der er en af initiativtagerne.

Og der bliver rig lejlighed til at komme ombord. I forbindelse med open-by-night på fredag 27. november er der åben færge fra klokken 17 til 21. Lørdag er der adgang mellem klokken 10 og 16, og søndag bliver der holdt åben færge ad to omgange. Først mellem klokken 13 og 16 og igen mellem klokken 18.30 og 19.30 som optakt til stiftende generalforsamling i “Næssundfærgens Venner”

Generalforsamlingen bliver holdt klokken 19.30 i Café Holmen, der i et stykke tid har været nærmeste nabo til færgen Næssund. Udover medlemsskab af foreningen bliver der også mulighed for at investere i støttebeviser for færgen.

– Det er årets julegave, og alle, der er interesserede i at bevare dette stykke kulturhistorie, er meget velkomne, siger Henrik Olsen.

  • Teknisk udvalg i Morsø Kommune har netop indstillet til kommunalbestyrelsen at købe færgen af Mors-Thy Færgefart med henblik på at overdrager den til foreningen Næssundfærgens Venner. Foreningen skal inden 1. juli 2016 udarbejde et økonomisk bæredygtigt kulturhistorisk udviklingsprojekt for fremtidig anvendelse af færgen, som kan godkendes af Morsø Kommune. Derefter bliver færgen vederlagsfrit overdraget til foreningen.
  • Næssundfærgen blev bygget på Søren Larsens og Sønners Skibsværft i Nykøbing i 1964 til Sallingsundoverfarten under navnet Legind Bjerge. Da Sallingsundbroen stod færdig i 1978 blev færgen brugt som afløserfærge på andre ruter, inden den blev fast på Næssundoverfarten og omdøbt til Næssund.
  • Det er den sidste færge af sin art, der ikke er ombygget til andet formål.
Forfatter

Related posts

Top