92.000 gæster besøgte Nationalparkcenter Thy

På sit første år, og i en tid med corona, har Danmarks første nationalparkcenter formået at tiltrække mere end 90.000, haft besøg af Dronning Margrethe og været i New York Times.

Den 15. juni 2021 åbnede Danmarks første nationalparkcenter dørene for besøg i Nr. Vorupør i Thy. I august samme år var Hendes Majestæt Dronning Margrethe med til at festligholde åbningen.

Nu har Nationalparkcenter Thy – som bl.a. rummer en udstilling om nationalparkens landskabsdannelse og dyre- og plantelivet på klitheden – rundet sit første år, og det med meget flotte besøgstal.

Dronning Margrethe på royalt besøg i Thy i august 2021. Foto: Thisted Kommune

Ikke færre end 92.000 besøgende har lagt vejen for Nationalparkcenter Thy i det første år, og det vel at mærke i en tid, der med efterdønninger af covid-19, har været hård for mange kulturinstitutioner.

– Vi havde estimeret med 70.000 besøgende årligt. Det har vi allerede overgået i vores første år, og det på trods af, at vi også har været nedlukket i små to måneder i perioden, lyder det fra Nationalpark Thys bestyrelsesformand Torben Juul-Olsen.

– At det har kunnet lade sig gøre, skyldes ikke mindst vores eminente frivillige værter, der hver dag står klar til at give besøgende viden og personlige tips til ture ud i naturen. Det er helt klart noget, vores gæster er glade for. Og det giver os appetit på også at holde ambitionsniveauet for Nationalparkcenter Thy højt i årene fremover, tilføjer han.

Nationalparkcenter Thy er åben hver dag fra 10-17.

Foto: Nationalpark Thy

Forfatter

Related posts

Top