9 ud af 10 danskere ville stoppe en spritbilist

Mere end 9 ud af 10 danskere er klar til at konfrontere en person, som er på vej til at køre bil alkoholpåvirket. Det viser en ny undersøgelse udført af Analyse Danmark for UlykkesLinjen

Vi har heller intet imod selv at blive spurgt. Men det er ikke fordi, vi synes, det er en let samtale. To ud af tre opfatter nemlig indblandingen som tabubelagt.

Ved mistanke om at promillen er bare lige over grænsen for det tilladte, vil 93 % i følge undersøgelsen enten ’helt sikkert’ eller ’overvejende sandsynligt’ sige noget til en person, der vil køre bil. 75% siger, at de vil stoppe bilisten. Kun 4% svarer, at de ikke vil gøre noget.

– Undersøgelsen viser, at langt de fleste har forstået, at alkohol ikke hører hjemme i trafikken. Det er meget positivt. Men når 12% af alle ulykker involverer alkohol, kan noget tyde på, at der nogle sociale barrierer, der stopper os fra at tage stoppe andre. Undersøgelsen viser jo også, at det stadig af de fleste opfattes som tabu at blande sig, fortæller Mette Lundstrøm Jørgensen, projektchef for UlykkesLinjen.

Foto: Rådet for Sikker Trafik

Forfatter

Related posts

Top