80 hørte om nyt bygningsreglement

Cirka 80 mennesker fra de lokale virksomheder indenfor byggeri, var tirsdag aften samlet for at få information og viden om det nye bygningsreglement, BR15, der træder i kraft pr. 1. juli.

Gennem fire timer fik håndværkere, arkitekter og ingeniører undervisning i hvordan de skal håndtere bygnings reglementet og hvad det rent praktisk betyder for dem.

– Viden omkring BR15 er et stort konkurrence parameter ved fremtidige byggeopgaver – hvad enten der er tale om renovering eller nybyggeri. Forkert eller dårlig viden om BR15 kan i værste fald koste håndværkerne og kunderne dyrt, siger Jan Høilund Christensen fra firmaet Engko – en af initiativtagerne til arrangementet.

Arrangementet blev afholdt i EUC Nordvests hybride læringscenter og på trods af et teoretisk indhold, var humøret i top.

– Det er rigtig dejligt at se at håndværkerne agerer proaktivt i forhold til nye regler og i mange tilfælde, også vælger at tager deres medarbejdere med til arrangementet. Viden og uddannelse er og bliver en væsentlig faktor i et i forvejen presset marked, og det et godt at se at håndværkerne i Thy har samme holdning, siger Carsten Hougaard, Erhvervschef ved Thy Erhvervsforum.

– Vi skal arbejde efter BR15 fremadrettet, så det glæder mig at se så mange af vores medlemmer her i aften. Der har været mulighed for at stille og få besvaret spørgsmål helt ned på detaljeniveau, så der er ingen tvivl om at mine medlemmer forlader arrangementet med mere viden end de havde da de kom, siger Jan Smed, Thy mesterbyg og formand for BYG Thy.

Arrangementet er det første arrangement der bliver afholdt i Netværk Nordvest rettet mod håndværkere og blev skabt i tæt samarbejde med foreningen Passivhus Nordvest, EUC Nordvest og Thy Erhvervsforum.

Forfatter

Related posts

Top