75 DF’ ere til velbesøgt Grundlovsmøde i Vilsund

Thisted lokalforening og Morsø lokalforening afholdte i fællesskab Grundlovsmøde i Hyttefadet i Vildsund. 75 fremmødte der tog godt for sig af både røde og stegte pølser, kaffe og kage.

Gæstetaler var Folketingsmedlem Christian Langballe som holdte en medrivende og levende Grundlovstale.

– Hans udgangspunkt var at vi er nødt til at stå sammen i Danmark om at klare fremtidens udfordringer. Vi skal stå fast på at vi vil bevare danskheden i samfundet og ikke give efter for ekstreme imamholdninger. Derfor er det vigtigt at indskrænke EU`s ret til at bestemme i Danmark, vi skal selv have lov til at bestemme vores lovgivning. Det står højt på DF`s ønskeliste at der etableres en permanent grænsekontrol og at behandlingen af asylansøgernes sager om at komme ind i Danmark behandles ved grænsen således at de der ikke har noget ærinde afvises ved grænsen, fortæller Kommunalbestyrelsesmedlem Meiner Nørgaard, Morsø.

Efter spisepausen havde de fremmødte mulighed for at stille spørgsmål til et panel bestående af kommunalbestyrelsesmedlemmerne fra Thisted, Kaj Kirk og Peter Sørensen , og Meiner Nørgaard fra Morsø Kommune.

Mange spørgsmål blev stillet, om mange forskellige emner og selvfølgelig også om de to kommuners budget for 2017, hvor det ser ud til at der begge steder skal spares en del, og uanset hvordan man vender og drejer det, kan det ikke gøres uden at dele af befolkningen vil opleve serviceforrringelser.

– Udgifterne til flygtninge og integration er stærkt stigende, for Morsø Kommune er der her i 2016 en nettoudgift på godt og vel 15 mio. kr., og netop 15 mio er det beløb Morsø Kommune skal reducere budgettet med for 2017. Det betyder at indtil Danmark får styr på udgifterne til flygtninge og migranter kan vi desværre ikke forbedre forholdene for danskerne, lød det fra Meiner Nærgaard.

Foto : Privatfoto, Dansk Folkeparti

Forfatter

Related posts

Top