73 gamle flotte træskibe anløber Nykøbing Havn

Nykøbing Havn har været anløbshavn siden 2009. Ikke færre end 73 gamle flotte træskibe i alle størrelser sejler med rundt.
Det er et fantastisk skue for publikum, når så mange er samlet på et sted. 73 gamle træskibe anløber Nykøbing Havn torsdag den 15. september.

Ca. 750 personer sejler med på turen rundt i Limfjorden en god blanding af søfolk og gæstesejlere. I årets Limfjorden Rundt er der en del gengangere, blandt dem kan nævnes: Fulton, Lilla Dan, Marilyn Ann, Loa, Martha og Noatun, men også mange nye er kommet til bl.a. fra både Norge og Sverige.

Der vil være mulighed for at komme ombord på udvalgte skibe, så vær OBS på, hvor der skiltes med åbent skib, opfordrer turistchef Bente Kristensen.

Havnen er i anledning af Nordens største træskibssejlads omdannet til en hyggelig markedsplads med forskelligartede boder med bl.a. salg af mad, kaffe, forfriskninger, udstillinger og andet godt. Flotte gamle veteranbiler pryder også havnen denne eftermiddag, de står flot linet op på pladsen, så der er mulighed for at komme helt tæt på bilerne og deres ejermænd.

Der vil også være mulighed for at prøve lykken i Turistbureauets Tombola på havnen, hvor der kan vindes flotte gevinster sponsoreret af øens handlende.

Som noget nyt i år kan man opleve koret ”Sang på Menuen” kl. 17.00, hvor de indtager dækket på den flotte tremastede skonnert ”Fulton af Marstal”

Torsdag aften er der fællesspisning for de mange sejlere i festteltet.

Det er utrolig svært at beskrive, hvor flot det ser ud, når de mange træskibe, store som små, ligger side om side og fylder hele Nykøbing Havn, så jeg kan kun opfordre til, at alle, der har mulighed for det, kommer forbi og ser dem med egne øjne – det er stort og den maritime stemning skal opleves.
Det er absolut en oplevelse for hele familien, slutter Bente Kristensen.

Fredag morgen (ca. kl. 9.00) forlader skibene igen Nykøbing og denne gang med kurs mod Fur.

Forfatter
Top