72 årig morsingbo dømt for Facebook-trusler

Midt- og Vestjylland Politis anklagemyndighed skriver på twitter, at en 72-årig mand fra Mors er blevet idømt 30 dages betinget fængsel for gennem facebook at true Europaparlamentsmedlem Jens Rohde (Rad. V.) og folketingspolitiker Morten Østergaard (Rad. V.)

Manden er ifølge TV MidtVest fra Torup på Mors og kom den 28. september sidste år med trusler mod politikerne i en debattråd på Facebook, startet af Jens Rohde.

– Rohde og Østergaard er de allerførste den dag, vi finder rebene frem, skrev den 72-årige på det sociale medie ifølge Jeanie Andersen, anklager ved Midt – og Vestjyllands Politi.

Anklagemyndigheden havde krævet manden straffet efter paragraf 119, som dækker vold og trusler om vold mod offentlige personer eller myndigheder og kan give længere fængselsstraffe. Retten i Holstebro valgte dog alene at dømme manden for paragraf 266, som dækker verbale eller fysiske trusler. Og her er straffen på 30 dages betinget fængsel i den høje ende.

– Det er en skærpende omstændighed, at truslerne blev fremsat mod personer, der ytrer sig i den offentlige debat, men normalvis er straffen omkring 20 dage, så 30 dage er i den høje ende, siger Jeanie Andersen, anklager ved Midt – og Vestjyllands Politi til TV MidtVest.

Den 72-årige er ikke tidligere straffet og mente ikke, at hans ytring på facebook skulle tolkes som en trussel, men han modtog dommen.

Forfatter

Related posts

Top