6 projekter får lille million i støtte af LAG Thy-Mors

På LAG Thy-Mors’ seneste bestyrelsesmøde indstillede bestyrelsen LAG og FLAG-projekter for 945.000 kroner. Fem LAG projekter og ét FLAG projekt blev indstillet.

Efter en god og frugtbar debat, blev fem LAG-projekter indstillet til i alt 807.000 kroner, og ét FLAG-projekt blev indstillet til i alt 137.000 kroner.

LAG Thy-Mors yder tilskud til projekter, der har til formål at fremme job- og vækstskabende erhvervsudvikling inden for følgende temaer:

  • Etablering og udvikling af små virksomheder og mikrovirksomheder
  • Erhvervssamarbejde
  • Innovation

I denne runde havde en del af ansøgningerne baggrund i projekter til udvikling af gastro-turismen i Thy og på Mors.

Følgende projekter blev indstillet til støtte:

Udvikling og produktionsautomatisering, Semtek Maskinfabrik A/S, Nykøbing
Udvikling af virksomheden, så den fremadrettet kan levere et produkt fra udvikling til automatiseret serie produktion. Projektet vil tilføre virksomheden et nyt forretningsmæssigt ben og betyde en styrkelse af den samlede forretningsmodel. Samtid vil projektet udvikle alle medarbejderes kompetencer og skabe nye arbejdspladser.

Indstilling kr. 215.721.-

Markedsføring af lokalt dyrkede vine, Lertoftegård , Thisted
Gennem 10 år har Lertoftegård opbygget en solid produktion af danske vine forankret i Thy. Nu er produkterne klar til markedet og 10 års investering skal stå sin prøve. Der gives tilskud til udvikling af markedsføringskoncept og branding. Ambitionen er, at skabe en stabil, bæredygtig produktion af høj kvalitet med salg til turister, vininteresserede og restaurationsbranchen.

Indstilling kr. 50.000.-

Local Cooking Thy-Mors, Thy Erhvervsforum, Thisted
Local Cooking Thy-Mors er en regional restaurantkonkurrence, hvor lokale og regionale restauranter dy-ster om at servere den bedste ret med lokale råvarer og samtidig fortælle den gode historie om råvarer, oprindelse og kvalitet. Spisestederne skal have et stærkere lokalt udtryk og give gastronomien et løft. Local Cooking Thy-Mors skal være en årlig tilbagevendende event, som skal styrke madkulturen i Thy og på Mors gennem brugen af flere lokale råvarer.

Indstilling kr. 172.934.-

Udvikling af Top Weeder, MRS Opti Weeder ApS, Thisted
Virksomheden vil udvikle og teste “Top Weeder” – en mekanisk og miljøvenlig løsning som erstatning for ukrudtsmidlet Reglone, der anvendes til nedvisning af kartoffelplantens top før høst. Reglone bliver forbudt i Europa fra 2020. “Top Weeder” er et redskab, der tilkøbes og monteres på den netop lancerede mekaniske renser MSR Opti Weeder.

Indstilling kr. 200.000.-

Vildmarksdagen – en blivende attraktion, Foreningen for Vildmarksoplevelser, Thisted
Vildmarksdagen er en hel ny attraktion i Vildmarken (Nationalpark Thy) rettet mod børnefamilier. Ud over at skabe en unik ramme for oplevelser i naturen, skal Vildmarksdagen samle aktørerne i Thy om en fælles ambitiøs begivenhed, der viser, hvad naturen kan og give gæsterne appetit på alt det, der venter meget mere af rundt om i Thy.

Indstilling kr. 168.050.-

Årets Ret – Eksponering af Hanstholm Havn og Thy, Thy Erhvervsforum, Thisted
Projektet er målrettet 300 madanmeldere, kokke og restauranter fra hele landet, som mødes hvert år og kårer Årets Ret. I år har Thy fået tilbudt at være leverandør til gallamiddagen, samtid er der mulighed for en direkte præsentation af lokale råvarer i forbindelse med middagen. Det er en enestående mulighed for at sætte Thy (og Mors) på det kulinariske landkort med specifik fokus på fisk og skaldyr.

Indstilling kr. 136.846.-

Næste ansøgningsrunde starter i juli måned, med orienteringsmøde den 4. juli og ansøgningsfrist den 22. august.

 

 

Forfatter

Related posts

Top