500 unge skaber største valgmøde i Thy nogensinde

På mandag  vil man kunne høre lyden af et halvt tusind unge thyboer, der diskuterer ungdomsliv og kommunalvalg med godt 75 politikere og andre VIP’er fra Thisted Kommune, når de alle samles til nytænkende event i Teutonersalen.

Ungdommens Vælgermøde bliver formodentlig det største vælgermøde i Thy nogensinde, og i dagens anledning er det politikerne, som er sat på skolebænken for at suge til sig, mens de unge sættes på scenen – og på dagsordenen. Dagen vil både byde på et interessant gæstepanel, et ungt thybo-panel, en aktiv workshop samt en spektakulær afslutning, hvor borgmester Lene Kjelgaard Jensen helt bogstaveligt vil ‘blive klædt godt på’ af de unges idéer.

Her i Thy vil de unge være med ved bordet
Bag Ungdommens Vælgermøde står en gruppe unge thyboer (og en enkelt wannabe-thybo) fra KulturRummet, DemokraTour og Thisted Kommunes Ungeråd. De oplever, at de unge gerne vil forme den kommune, de bor i, men at politik kan virke som lukket land.

– Vi ønsker derfor at skabe en anderledes dialog mellem unge og politikere ved at diskutere emner, som vi unge selv er eksperter på. Det, håber vi, er med til at give ungdommen en reel taleposition, og samtidig giver det politikerne en chance for at mærke, hvad de unge egentlig har på hjerte, siger projektleder Jakob Lundbye.

En turné af burgere, skateboards og klasselokaler
Meget symbolsk er selve dagsordenen for Ungdommens Vælgermøde udformet af unge stemmer og drømme.

I løbet af efteråret har arrangørerne været på en omfattende turné rundt til bl.a. Thisted Skateklub, byens Store Torv, Campus 10, forskellige uddannelser, herunder 8. og 9. klasser – og selvfølgelig også Thisteds højborg for ‘hang outs’, McDonald’s.

De mange besøg blev til 400+ sedler med unge tanker om Thys fremtid, og det er disse sedler, der har skabt grundlag for dagens programindhold.

Folketinget kigger Thy over skulderen
Tre Folketingspolitikere får undtagelsesvis lov at betræde den ellers politikerfri scene for i løbet af dagen at give salen en personlig peptalk om, hvorfor det er vigtigt at bruge sin stemme, og hvordan man kan gøre det.

– De tre scenegæster er Simon Kollerup (S), Torsten Gejl (Å) og Torsten Schack Pedersen (V) – og de glæder sig! Det bliver uden tvivl den mindst gråhårede og mest farverige begivenhed i KV17 – og en markant anderledes måde at opleve de Thy’ske kommunalpolitikere, siger Emilie Giese, kommunikationsansvarlig for Ungdommens Vælgermøde.

Læs mere om Ungdommens Vælgermøde her.

FAKTA:
Sted
Teutonersalen, Thisted Gymnasium, 7700 Thisted

Tidspunkt
Mandag den 6. november kl. 9.30-13.30

Forfatter

Related posts

Top