50 unge kæmper med ideer til Thy’s fremtid i Hanstholm

50 unge krøllede hjerner fra Erhvervsakademi Aarhus indtog i går Hanstholm for at komme med bud på fremtidens turisme og erhverv.

48-timers brainstorm på hotel 48-timers campen foregår på Montra Hotel Hanstholm, hvor de 50 studerende og tre lektorer indkvarteres. De studerende opdeles i otte teams, som under kyndig vejledning og indpiskning fra deres undervisere arbejder koncentreret med at udvikle nye ideer til vækstinitiativer i Thy.

Torsdag inviterer hotellet sammen med Thy Erhvervsforum til en konference.

Her fremlægger de otte teams deres ideer, der evalueres af deltagerne på en workshop. De tre bedste ideer præmieres af Thisted kommunes borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V).

Udefrakommende øjne ser bedre
Kyststrækningen ved Hanstholm og nabobyen Klitmøller har et af Europas bedste surf-spots.

Men hvad, udover vand og vind, kan binde Hanstholm og ’Cold Hawaii’ sammen? Og hvordan udnytter man de eksisterende muligheder og udvikler helt nye tilbud, der hver for sig eller sammen skaber vækst?

Det spørgsmål skal de 50 studerende i løbet af de 48 timer besvare.

Ifølge hoteldirektør Søren Plet fra Montra Hotel Hanstholm er der brug for nytænkning

– Jeg glæder mig helt vildt. Vi ser det her som en kæmpe mulighed at få nogle udefrakommende, friske øjne på vores problemstillinger. Her i Thy er vi vant til at skabe alt selv og at der altid er modvind. Trods det er der mange gode, lokale kræfter, der arbejder på at udvikle området. Jeg kan nævne mange fremskridt såsom Klitmøllers mange højtuddannede tilflyttere, vores store virksomheder som Oticon, Tican, Cimbria og trappeproducenten Dolle samt masser af lokale, succesfulde vækstvirksomheder. Vi skal have mere af den slags, og vi skal blive endnu bedre til at samarbejde om at udvikle Thy, siger Søren Plet.

Fra stærke individualister til fælles strategi
Også erhvervskonsulent Tommy Møllgaard Siim fra Thy Erhvervsforum glæder sig.

– Vi har en stor udfordring i at fastholde og tiltrække kvalificeret arbejdskraft til områdets mange spændende virksomheder. Derfor skal vi bl.a. gøre virksomhederne mere synlige og styrke ægtefælleordningen. Der er en masse gode, lokale initiativer i gang her i området, men noget af det, Thy skal være endnu bedre til, er at løfte i flok. Der er mange individualister og små ildsjæle, der gør en kæmpe indsats, men skal det virkelig batte, så skal pilene pege i samme retning. Derfor håber jeg, at de studerende kan udtænke realiserbare bud på, hvordan vi får endnu mere samarbejde og synergi i Thy, siger han.

Realiseringsmulighed
Selvom de studerende deltager i idé-campen som led i deres uddannelse, bliver arbejdet taget alvorligt.

Og hvis den rigtige idé dukker op, er der faktisk gode muligheder for at realisere den, siger erhvervskonsulent Tommy Møllgaard Siim fra Thy Erhvervsforum.

– Der findes flere muligheder for at søge fonde om økonomisk hjælp og det er vi i Thy Erhvervsforum ved at klæde os på til at kunne hjælpe med. Derfor følger vi umiddelbart efter vækst-konferencen op med et arrangement med Innovationsfonden, siger han.

Erhvervsspidser med til at udvælge bedste idé
Til konferencen torsdag deltager bl.a. folketingspolitiker og Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen (V), Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V), VisitThy’s turistchef Ole Riis, eventmager Morten Manaa, formand for DI-Thy/Mors Tage Odgaard Nielsen og adm. direktør Francois Grimal fra Dolle A/S i Frøstrup, der er verdens største producent af lofttrapper.

Velafprøvet koncept
Det er fjerde år i træk, at Erhvervsakademi Aarhus sammen med forskellige samarbejdspartnere afholder innnovations-camps som en obligatorisk del af de studerendes uddannelsesforløb.

Tidligere har lignende idé-camps med stor succes været afholdt i Øster Hurup, Varde, Odder og Ebeltoft med virksomheder, organisationer og kommuner som opdragsgivere.

– Konceptet er velafprøvet og vi tør godt love, at de studerende kommer op med noget brugbart,” lyder det fra lektor Jesper Nørskov fra Erhvervsakademi Aarhus.

Forfatter

Related posts

Top