5 stjerner: Band med thy’ske rødder skamroses for debutplade

– Det er en ren fornøjelse at blive hevet rundt i danske The Entrepreneurs’ musikalske landskab på debuten Noise & Romance.

Sådan indleder Gaffa’s anmelder Malthe Ivarsson sin anmeldelse af bandets debutplade der høster intet mindre end 5 stjerner ud af 6 mulige

The Entrepenuers består af thyboerne Mathias Bertelsen (lead vox + guitar), Anders Hvass (backing vox + bariton guitar) og Jonas Wetterslev (drums).

– Bandet fremstår som en trehovedet hydra, der det ene sekund byder på tilgængeligt shoegaze (”Session 1”, ”Joaquin”) og skæv radioindie (”Say So!”, ”Ages”) for senere at gå over til lo-fi folk (”Morning Sun”), og blackgaze, med en Mayhem-skrigende vokal (”Heroine”). Samtidig skal både produktionen, de sære strukturer og instrumenteringen på den kaotiske afslutter ”D-Tune” roses, da det lyder som en blanding mellem The Beatles’ hvide klassiker og de mest sære momenter fra tidlig Public Image Ltd.

– The Entrepreneurs ligger et specielt sted mellem danske Oh No Ono, My Bloody Valentine og Black Rebel Motorcycle Club, men formår at holde de mest åbenlyse associationer ude og har med Noise & Romance bedrevet en yderst overbevisende, legesyg, larmende, vital og interessant dansk debut. De fire år, bandet har brugt på at genfinde sig selv har i sandhed givet afkast. Noise & Romance er en af de stærkeste, danske rock-debuter inden for de seneste par år, skriver Malthe Ivarsson i anmeldelsen.

Forfatter

Related posts

Top