48-årig frikendt for voldtægt af mindreårig pige fra Mors

En 48-årig mand fra Tarm kan betegne sig selv som værende en fri mand efter, at Vestre Landsret frifandt ham for vold og voldtægt af et barn under 12 år på Mors. Forhold, som han i marts ellers blev idømt 2,5 års fængsel for ved byretten i Holstebro. Det skriver Nordjyske.

Pigen ændrede forklaring
I landsretten ændrede den mindreårige pige forklaring, og det faldt altså ud til den nu frikendte mands fordel.

Det er langtfra almindeligt forekommende, at forurettede ændrer forklaring i en voldtægtssag: – Det er usædvanligt, udtaler anklager Karen Brøgger Nielsen.

Hvorfor den forurettede pige, som i dag er 15 år, pludselig ændrede sin forklaring i landsretten, kan Karen Brøgger Nielsen ikke udtale sig om. Pigen afgav i landsretten forklaring for lukkede døre.

Bør give stof til eftertanke
Ifølge den tiltaltes forsvarer,Søren Beckermann, bør den ændrede forklring give stof til eftertanke hos anklagemyndigheden, når en dom ændres fra 2,5 års fængsel til ren frifindelse, og når det eneste bevis er en vidneforklaring.

– I min optik kunne min klient være sparet for to retssager, en i byretten og en i landsretten, hvis vi fra starten havde fået alle de oplysninger, som vi fik i landsretten, siger han.

Foto : Christian Kjedsen

Forfatter

Related posts

Top