475 styrkeløftere til EM i Thisted

Forberedelserne har været i gang i månedsvis, for det er det hidtil største internationale sportsmesterskab i Thy – europamesterskaberne i styrkeløft, der går i gang søndag.

475 atleter fra 32 lande er ifølge TV2 Nord med, og det er særligt to unge mænd fra Thy-området, der er forventninger til.

– Det vil være en stor skuffelse, ikke mindst for ham selv, hvis Matti Christensen ikke vinder medaljer. Ud over EM-titlen og medaljer i trekamp, skal han også kæmpe om medaljer i squat, bænkpres og dødløft. Han er i storform, da han for en måned siden satte en lang række imponerende danske rekorder, som gjorde ham til den bedste danske løfter i 2016, fortæller stævneansvarlig Jan Lyhne fra Thisted Vægttrænings Forening til TV2 Nord.

21-årige Matti Christensen er også dobbelt juniorverdensmester i bænkpres og EM sølvvinder i trekamp. Det er han i klassen op til 74 kg.

Den anden lokale medaljekandidat er 17-årige Marcus Boesen som med en kropsvægt på 118 kg deltager i klassen -120 kg og som er med til EM for første gang.

– Selv om han har international debut, så skal han nok levere. Marcus tangerede ved et stævne fornylig europarekorden i squat, og i dødløft var han kun fem kilo fra den eksisterende rekord, fortæller Jan Lyhne.

Mesterskaberne fortsætter frem til søndag den 19. marts.

Mød de to talentfulde styrkeløftere i TV2 Nords nyhedsudsendelse søndag aften klokken 19.30

Foto : Thisted Vægttrænings Forening

Forfatter

Related posts

Top