440 patienter indkaldes til kontrol: Kan være blevet smittet med tuberkulose

440 patienter, der har været i behandling på Aalborg Universitetshospital, er i risiko for at være blevet smittet af den farlige lungesygdom tuberkulose. De vil derfor i den kommende tid modtage et brev, der giver dem mulighed for at komme ind på hospitalet for at få taget en blodprøve, så de kan få undersøgt, om de er blevet smittet med sygdommen. Det skriver TV2 Nord.

Mistanken er opstået, efter det er konstateret, at en ansat på sygehuset har sygdommen.

– Det er en rigtig uheldig situation, men vi tager os af det med en stor sikkerhed. Vi tror ikke, der er nogen, der er blevet smittet, men vi tager ingen chancer, siger Michael Braüner Schmidt, der er lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital.

Den ansatte er nu blevet taget ud af den klinik, han arbejdede på og er kommet i isolation, mens han bliver behandlet for sygdommen.

– Nu har vi sendt breve ud til de patienter, hvor der kan være den mindste chance for, at de bliver smittet, hvor de får tilbudt en blodprøve, og så vurderer man, om de kan have skjult tuberkulose, hvis de er blevet smittet. Herefter kan det jo nemt behandles med antibiotika, siger Michael Braüner Schmidt.

Universitetshospitalet ved ikke, hvordan den ansatte er blevet smittet med tuberkulose, men det er ved at blive undersøgt af hospitalets lungemedicinske afdeling.

Alle de berørte patienter er indkaldt til undersøgelse i uge 51, og hospitalet har derfor valgt at holde ekstra åbent om aftenen.

De typiske symptomer på lungetuberkulose er hoste og opspyt. Herudover kan man opleve træthed, dårlig appetit, vægttab, eventuelt feber og nattesved. Tuberkulose behandles med fire forskellige antibiotika i seks måneder, og behandlingen skal følges nøje, da tuberkulose-bakterien ellers risikerer at blive resistent.

Foto: Aalborg Universitetshospital

Forfatter

Related posts

Top