400 styrkeløftere til EM i Thisted

Der er nu mindre end tre måneder til Europamesterskaberne i Klassisk Styrkeløft (ECPC 17) starter i Thyhallen i Thisted, med den lokale klub Thisted Vægttrænings Forening som arrangør i samarbejde med det Europæiske Styrkeløft Forbund (EPF) og Dansk Styrkeløft Forbund (DSF) og forberedelserne til det som forventes at blive det hidtil største internationale sportsmesterskab afholdt i Thy er i fuld gang.

Matti favorit til medaljer
Der forventes i omegnen af 400 atleter, kvinder og mænd, som kæmper om titlen i deres respektive vægtklasser i 3 kategorier, Sub-Junior (14-18 år) , Junior (19-23 år) og Open (fra 23 år). Og Danmark forventes at stille med et stort hold på hjemmebanen i Thisted, heriblandt flere fra den lokale arrangerede forening, Thisted Vægttrænings Forening, som blandt andet stiller med to store medaljekandidater.

Det drejer sig om den dobbelte juniorverdensmester i bænkpres og EM sølvvinder i trekamp, Matti Christensen, som er klar medaljefavorit med en god mulighed for, at gå hele vejen i klassen op til 74 kg, som traditionelt er en stor og stærkt besat klasse.

– Ud over EM titlen og medaljer i trekamp kæmpes der om et medaljesæt i hver af de tre discipliner, squat, bænkpres og dødløft, og det vil være en stor skuffelse, ikke mindst for ham selv, hvis Matti ikke vinder medaljer, eftersom han er storform, og for en måned siden satte en lang række imponerende danske rekorder som gjorde ham til den bedste danske løfter i 2016, på tværs af alle vægtklasser og alderskategorier, fortæller Stævneansvarlig Jan Lyhne fra Thisted Vægttrænings Forening.

Matti Christensen 2

Store forventinger til 17 årigt lokalt talent
Den anden lokale medaljekandidat er den 17 årige Sub-Junior Marcus Boesen som med en kropsvægt på 118 kg deltager i klassen -120 kg og i sin internationale debut er en seriøs medaljekandidat.

– Marcus tangerede ved et stævne for en måned siden europarekorden i squat og i dødløft var han kun 5 kg fra den eksisterende rekord. Ved samme stævne opnåede Marcus en total som ved europamesterskaberne i år ville have sikret ham en sølvmedalje. På den baggrund er det uundgåeligt at Marcus, som Matti, må bære forventningernes byrde når han foran sit ”hjemmepublikum” betræder podiet, fortæller Jan Lyhne.

Men også seniorløfteren Casper Futtrup, Juniorløfterne Kathrine Dahl, Julie Fisker, Patryk Bolek og Sub-Juniorerne Jesper Pedersen og Filip Andersen er inde i billedet.

– De fleste af de nævnte atleter har allerede  kvalificeret sig og de sidste forventes at få tildelt wildcards som er en mulighed klubber der arrangerer internationale mesterskaber har for, at give enkelte atleter den oplevelse at deltage ved et EM, fortæller Jan Lyhne.

Ud over de lokale og øvrige danske deltagere kan der forventes et massivt rykind af de stærkeste kvinder og mænd i Europa og det bliver spændende at se, hvordan de danske atleter klarer sig i kampen mod styrkeløftsportens dygtigste europæiske atleter.

Mesterskaberne skydes i gang søndag d. 12. marts 2017 og fortsætter frem til søndag den 19. marts, hvor de tungeste og stærkeste herrer traditionen tro afslutter årets EM.

Forfatter

Related posts

Top