40 års jubilæum: Jørgen Jensen blev betjent ved en tilfældighed

I disse dage har politikommissær ved lokalpolitiet i Thisted Jørgen Jensen været ansat i ordensmagten i 40 år.

Det lå ellers ikke i kortene, at den 63-årige thybo -som ofte er ham der udtaler sig til lokalpressen i forhold til døgnrapporten- skulle tilbringe sit professionelle liv i en lyseblå skjorte på overkroppen og en pistol ved hoften. Han er nemlig udlært elektriker, men blev under et ophold på installatørskolen i 1980 nysgerrig på, hvad det danske politi egentlig var for noget:

–  Jeg blev optaget på politiskolen på under 3 måneder, og har aldrig fortrudt det, fortæller Jørgen Jensen på dagen hvor der blev delt brød og kager ud til kollegaerne på stationen i Thisted – men mere om det senere.

Uddannelsen i politiet foregik i København, og Nørrebro blev efterfølgende det primære arbejdsområde for Jørgen Jensen, der ofte er afsender på en kæk kommentar.

I løbet af de sidste fire årtier er der sket meget i det danske politi – alligevel mindes Jørgen Jensen ikke, at hverken sammenholdet eller arbejdsmiljøet nogensinde har været bedre end det er i dag. Han nævner i den forbindelse kollegaerne i Thisted og nævner bla. en god aldersspredning på disse som en af de vigtige ting i forhold til sammenhold og arbejdsmiljø.

Hjælper og vejleder
Jørgen Jensen håber og tror, at han gennem sine 40 år i politiet har hjulpet en masse mennesker gennem nogle svære situationer – og fremhæver da også det at hjælpe som en af de allerstørste arbejdsopgaver:

– Man hjælper og vejleder ca. 90 procent af tiden, fortæller han.

Man kunne måske fristes til at tro, at det som politimand kan være svært at holde fri med tanke på at kriminaliteten jo aldrig holder fri. Men det har Jørgen Jensen efter eget udsagn faktisk været god til gennem hele sit arbejdsliv.

– Det er altid en balancegang. Jeg har lige været i retten med en spiritusbilist, der havde en promille på 2,6. Det var helt  åbenlyst, at han ikke skulle køre bil, og så må man handle, fortæller han om en episode hvor han greb ind selvom han havde fri.

Fejring holdes på et minimum

Fejringen af jubilæet blev i disse coronatider holdt på et minimum:

– Vi kan jo ikke risikere, at man smitter en hel politikreds så folk ikke kan komme på arbejde. Så det er med afstand, og så kun med de lokale (kollegaerne i Thisted, red.) der har fået lidt kaffe og brød her til morgen.

Så basserne holder stadig efter 40 år i politiet?

– Det tror jeg, at vi skal regne med, slutter en glad jubilar.

Jørgen Jensen startede i politiet 1. august 1980.

Forfatter

Related posts

Top