4 ud af 5 forældre er bekymret for skolestarten under corona

I denne uge pakker eleverne landet over skoletasken til første skoledag, og for første gang siden coronaen for alvor bed fra sig, må der igen være op til 30 elever i hver klasse.

Det siger Undervisningsministeriets nye retningslinjer, som giver skolerne mulighed for at fravige afstandskravet på en meter.

Men forældrene er umiddelbart ikke begejstret for retningslinjerne. Det viser en undersøgelse fra YouGov, som er foretaget for rådgivningsvirksomheden Rambøll, ifølge Politiken Skoleliv. Den viser, at de nye regler skaber utryghed hos mange forældre.

Således er 82 procent af de adspurgte 1.012 forældre i en eller anden grad bekymret for, at deres barn bliver smittet med corona. Blot 16 procent af alle adspurgte forældre svarer, at de slet ikke er bekymret.

Undersøgelsen viser også, at 22 procent af forældrene er i tvivl om, hvad deres børn kan gøre for at undgå at blive smittet.

Men der er noget, som skolerne kan gøre. Videnskaben læner mere og mere imod, at corona kan smitte gennem luften. Det fik i sidste uge tre fremtrædende danske eksperter til at anbefale, at man især i skoler går meget op i udluftning.

Forfatter

Related posts

Top