3F Thy-Mors får besøg af sin bolivianske kollega

Fredag den 9. september får 3F Thy-Mors besøg af forbundsformand for industriforbundet i Bolivia, Victor Pedro Quispe Ticona. Han er inviteret af forbundet 3F sammen med andre internationale gæster i forbindelse med 3F`s ordinære kongres, der afvikles i Aalborg 10. – 15. september.

3F arbejder for grundlæggende faglige rettigheder flere steder i Verden, og derfor er der samarbejde med fagforeninger i flere lande. Et af landene er Bolivia i Sydamerika. Dette samarbejde har siden 2008 allerede resulteret i erfaringsudveksling på flere områder. Bandt andet har den danske fagbevægelsens traditioner med bl.a. uddannelse af tillidsvalgte ført til reelle tiltag i Bolivia.

Bolivia er i disse år ramt af store afskedigelser, specielt indenfor tekstilindustrien bl.a. fordi arbejdspladserne flytter til lande hvor det er billigere at producere.

I forbindelse med besøget er der lavet aftale med et besøg på EUC Nordvest den 9.9. kl 9.00 med henblik på lidt information om hvordan vi her i Danmark organiserer og financierer efteruddannelse og omskoling.
3F Thy-Mors vil også gerne vise deres gæst en virksomhed der er et godt eksempel på anvendelse og udvikling af arbejdskraft med fagspecifikke kompetencer, og gerne en global virksomhed. Der er derfor lavet aftale med besøg hos Cimbria i Thisted samme dag fra kl 10.30

Forfatter

Related posts

Top